Krůček za krůčkem

7. březen 2006

Shinda si získává zpátky své ztracené pozice. Ta tam je doba, kdy se krčila v koutě pavilonu a utíkala před ostatními samicemi, kdy podlézala Kijivu a snažila se získat její přízeň zpět. Při posledních návštěvách zoo nás všechny překvapila. Jako by tu byla zpátky - sebevědomá, z našeho pohledu někdy možná až nepříjemná, panovačná, úskočná.

Shinda si opět dovoluje téměř to samé jako v dobách svého panování. Okupuje okno do přípravny krmiv, nejlepší místa k odpočinku, hromady dřevité vlny. Kamba se s tím zřejmě smířila a Shindě ustupuje, už se s ní nehašteří. Vliv na změnu vztahů mělo jistě také několik agresivních výpadů Shindy, po kterých jsme dokonce na pažích a hlavě Kamby viděli krev. Jednalo se o drobná povrchová zranění, ale Kamba jasně pocítila, že Shinda nabrala druhý dech a vydala se nekompromisně do boje o ztracené pozice. A jak se zdá, zatím je to boj úspěšný.

Můžeme se jen dohadovat, jak se bude situace v pavilonu dále vyvíjet. Dotáhne Shinda své válečné tažení pavilonem k úplnému vítězství? Převálcuje i Kijivu? Nebo se spokojí s pozicí druhé samice a s nadvládou nad Kambou? Odpovědi přinesou až nejbližší dny a týdny. Jedno je jisté - stále se máme na co těšit.

Shinda opět velí
autor: Martin Smrček
Spustit audio
Projekt Odhalení