Kluk, nebo holka - pomohou nám unikátní obrázky?

13. červen 2007

Novému gorilímu mláděti je pár týdnů a už se zase řeší zapeklitá otázka, kterou máme ještě v živé paměti s Mojou. Bude to kluk, nebo holka? Marku Ždánskému se již podařilo odebrat vzorek trusu mimina, který se nyní zpracovává v odborné laboratoři. Je nutné ale připravit ještě kontrolní vzorek, který první výsledek potvrdí. Pak se snad konečně stoprocentní informaci o pohlaví mláděte dozvíme.

Můžeme se ale pokusit odhadnou pohlaví již dnes. Zveřejňujeme zcela unikátní fotografie a video mimina, podle kterých si každý může udělat vlastní úsudek. Tak schválně, co myslíte? Je to kluk, nebo gorilí slečna? Názory nám klidně pište do diskuse na webu Odhalených.

Podle dostupných informací se oficiální křtiny mláděte budou konat v pražské zoo až v září. V té době již bychom měli znát všechno potřebné. Až ve chvíli, kdy získáme informaci o pohlaví mláděte, se totiž začne vybírat jeho jméno. Zřejmě se bude opět lovit ve vodách svahilského jazyka.

Jméno musí být jasné, stručné, snadno vyslovitelné i pro nečesky mluvící lidi. Důvod je prostý. Dříve nebo později bude muset mládě do svého nového domova a nebylo by šťastné, aby se jmenovalo třeba Vašík nebo Štěstí, jakkoliv by to byla jména hezká. Jenže co by si s nimi počal takový Francouz či Angličan?

Shinda se blíží ke Kijivu s miminem

Při výběru jména se budou pracovníci pražské zoo inspirovat i návrhy, které píšete v diskusi na webu projektu Odhalení. I vy máte stále ještě možnost sem svůj návrh napsat.

autor: Martin Smrček
Spustit audio
Projekt Odhalení