Kdy už to bude?

6. únor 2007

Přesně na tohle se mě ptal dneska ráno ve výtahu kolega Marek Kuchařík z Leonarda chvilku před tím, než převzal službu u sledování Kamby. "Doufám, že ne teďka, kdy mám službu," pokračoval. Přemýšlel jsem, proč se bojí toho, na co vlastně všichni čekáme. Proč nechce být právě on tím "slavným", kdo bude u porodu jako první a oznámí ho ostatním...

Bojí se prý, že by mohl porod prošvihnout, že by se ho nemusel všimnout, že se odehraje nenápadně, na skrytém místě, mimo dosah kamer. Stát se to může, ale s tím se nedá nic dělat. Nezbývá než věřit, že se mládě narodí tam, kam kamery dohlédnou.

Zda chtějí (či nechtějí) být ve službě v čase porodu, jsem se zeptal několika dalších kolegů, kteří se střídají při sledování Kamby. A k mému překvapení většina z nich byla stejného názoru jako Marek. "Hlavně, aby samice nerodila v době, kdy budu mít službu JÁ."

Na někoho ale ten Černý Petr musí padnout. Já kupříkladu bych byl nadšený, kdybych u toho byl od samého začátku. I proto si beru noční služby, co mi síly stačí. Děsí mě možná trochu jen probdělá noc, která bude následovat, trocha nezbytného zmatku a kupa následné práce. Ale že bych se kvůli tomu porodu obával? To tedy ne.

Takže dneska večer kolem půlnoci? Pokud ano, pak u toho nebudu chybět.

autor: Martin Smrček
Spustit audio
Projekt Odhalení