Kdy uteče Shinda?

25. květen 2007

V reakci na článek o útěku gorily v Zoo Rotterdam nás Eva P. ze Zlína upozornila, že se Shinda několikrát pokoušela uniknout z venkovního výběhu pražské zoo. Dokumentují to velmi zajímavé obrázky. Celý příspěvek zní takto:

Dobrý den, pane Smrčku, nedá mi, abych v této souvislosti nevzpomenula naši průzkumnici Shindu. Milovníci zvířat a gorilek zvlášť se denně setkávají na zdejší diskusi a vyměňují si poznatky ze sledování "našich" chlupáčů. A nejen to.

Ti šikovnější dokonce pořizují (a rádi se s námi o ně podělí), nádherné fotografie buď z kamer, nebo při návštěvě zoo. Tak jsem měla možnost vidět sérii fotek, kde je zachycena Shinda, jak leze na umělou skálu.

Je šikovná - dostala se až nahoru a přešla (v těsné blízkosti elektrického ohradníku) kousek rovně, aby na druhé straně skály zase slezla dolů. Stejnou cestou se prý vrací zpět.

Shinda prchá (409)

Ani nechci domyslet, kolik síly a důvtipu by v sobě zmobilizovala, kdyby z té výšky uviděla někde na druhé straně stánek se zeleninou :-). Myslím, že by se nezalekla ani vodního příkopu. Posílám Vám adresu na ty fotky a prosím, abyste vyvrátil moje obavy o Shindinu bezpečnost. Kdyby se náhodou dotkla drátů, lekla se a spadla...Třeba jsem jen úzkostlivá máma a vidím nebezpečí i tam, kde není.

Adresa fotografií: http://lucinka222.rajce.idnes.cz/Gorilky_6._NOVE/ .

Série fotek je umístěná od čísla 406 do 426.

Evo, díky za zajímavý námět, ty obrázky jsem do dneška neviděl. Opravdu Vám neumím na dotaz zodpovědně odpověď, a proto požádám o vyjádření pracovníky pražské zoo. Jejich vyjádření poté uveřejníme.

Shinda prchá (418)

A pokud má někdo z milovníků goril v archivu nějaké další zajímavé obrázky pražských goril, takové, které jsme na webu Odhalení dosud neviděli, budeme rádi, když nám je zašlete na adresu odhaleni@rozhlas.cz. Pochopitelně zmenšené na rozměr asi 800 x 600 pix.

autor: Martin Smrček
Spustit audio
Projekt Odhalení