Kamery a úpravy pavilonu

31. srpen 2007

V gorilím pavilonu budou (jak už jsme psali) probíhat určité úpravy, ale příznivci projektu Odhalení o pohled na pražskou gorilí rodinu nepřijdou! Od 4. 9. až do ukončení prací v pavilonu budou kamery na našem webu stále v provozu, jenom budou snímat jiný prostor.

Kamera číslo jedna bude zabírat venkovní výběh, kde se budou gorily pohybovat asi nejčastěji, ale jenom při pěkném počasí. Její ovládání bude v rukou lidí z gorilího klanu. Pokud počasí nedovolí pustit zvířata ven, budeme moci využít záběrů z kamer 2 a 3, které budou umístěny v ložnicích. Tyto prostory budou naší gorilí rodině dočasně nahrazovat jejich "obývák," neboli místo pro pobyt přes den (když venku prší). Záběry z těchto dvou kamer budou zároveň přenášeny na televizní obrazovku v návštěvnickém prostoru vnitřní expozice pavilonu goril. No a kdo by chtěl sledovat průběh prací, může využít kameru číslo 4, která zabírá celek vnitřního prostoru pavilonu. Dalším důležitým faktem je, že po toto období neuvidíme gorily v noci, protože kamery nebudou mít tzv. "noční vidění".

Ještě než práce na úpravách pavilonu skončí, budou kamery opět přemístěny na svá původní místa, takže si pak můžeme vychutnat úplně první reakce členů pražské gorilí skupiny na jejich nový příbytek.

autor: Petr Rajchert
Spustit audio
Projekt Odhalení