Jsme zpátky

6. únor 2006

Nervozita zbývajících členů štábu Odhalení dosáhla v minulém týdnu vrcholu. Budeme vysílat? Kdy? V jakém rozsahu? Telefonní linky byly rozžhavené, informace se měnily z minuty na minuty, ale všem bylo jasné, že jsme zpátky.

Pozitivní ohlasy diváků, posluchačů i návštěvníků webu Odhalení, to vše podpořené zájmem České televize, nás přiměly pokračovat v našem jedinečném projektu sledování goril v jejich pavilonu v pražské zoo. Televizní vysílání se zúží na týdenní sestřihy toho nejzajímavějšího z pavilonu: budeme vytvářet Týdeník Odhalení v trochu jiném formátu než dosud. Ale opět plný zajímavých informací, pokusů, povídání s vědci a také novinek.

Ve čtvrtek budeme moci poslouchat povídání o gorilách i na vlnách ČRo Leonardo. Zaměříme se mnohem více na zprávy o gorilách v Africe a v zoologických zahradách po celém světě. Televizní Týdeník Odhalení budou moci zájemci sledovat na ČT 1 každý čtvrtek v pořadu Dobré ráno v obvyklých časech, tedy v 6.40, zkrácenou verzi v 7.40 a dále v 8.40 hod. První vysílání již tento čtvrtek, tedy 9. 2. 2006. A konec? Jistě mnohého z vás napadne... Nechte se překvapit!

Zatím se musíme obejít bez vrchního ošetřovatele goril Marka Ždánského, který se hned po skončení základní části trochu jiné reality show vydal za svými oblíbenými zvířaty do černé Afriky. Jsme zvědaví, s jakými zážitky a zkušenostmi se vrátí. Všichni netrpělivě čekáme, až skončí kruté mrazy a oteplí se. Na dny, kdy konečně půjdou gorily do venkovního výběhu, kdy je budeme moci sledovat na sluníčku a v novém prostředí. Kamba od svého příjezdu do zoo vlastně venku nebyla, tak jsme zvědaví, jak na něj bude reagovat, zda ho pozná. Aktuální informace z pavilonu přineseme ještě tento týden.

autor: Martin Smrček
Spustit audio
Projekt Odhalení