Jak se křtilo

13. říjen 2007

Dnes dopoledne proběhl v zoo dvojnásobný, slavnostní a také slavný křest. Dvojnásobný proto, že kromě nejmladšího mláděte Tatu se křtilo i DVD Odhalení - Nové příběhy. Slavnostní náladu dokázali vytvořit jak ředitel zoo a moderátor v jedné osobě Petr Fejk, tak stovky přihlížejících návštěvníků. A slavným se křest stal díky známým osobnostem, které byly kmotry - Lucii Bílé a jejímu manželu Noidovi.












Celá ta veliká sláva vypukla po jedenácté hodině, kdy ředitel Fejk přivítal všechny příchozí z velice netradičního místa. Oficiální část oslav se totiž tentokrát odehrávala ve venkovním výběhu goril nížinných. Po krátkém úvodu se na přírodním "pódiu" postupně sešli radní pražského magistrátu Milan Richter, generální ředitel Českého rozhlasu Václav Kasík, viceprezident společnosti Toyota Arthur Kipferler a kmotra mláděte, zpěvačka Lucie Bílá.

Přípitek

Všichni gratulanti přinesli malé gorilce nějaký ten dárek, jak se na pořádné křtiny sluší. Pokud jste se náhodou nemohli křtu zúčastnit a zajímá vás, o jaké 'prezenty' se jednalo, zajděte se za našimi gorilami podívat kdykoli v týdnu, protože s nepoživatelnými dárky si jistě budou ještě několik dnů hrát všichni obyvatelé pavilonu. Obdarována byla ovšem i Lucka Bílá, která dostala nádhernou fotografii svého "kmotřence" i s jeho vlastním podpisem. To jí udělalo takovou radost, že ve své řeči prozradila všem přítomným i to, co mělo být na řadě až mnohem později. Totiž, že Tatu je na 95 % kluk. Takže ředitel Fejk už mohl jenom dodat, že těch 5 % si musí pražská zoo raději nechávat jako rezervu, to kdyby se náhodou někdy v budoucnu ukázalo, že vzorek DNA pro určení pohlaví mláděte byl opět kontaminován.

Lucie Bílá také dostala dárek

Hned po gratulacích a vřelých projevech, věnovaných Tatu i všem pracovníkům zoo, kteří se o gorily vzorně starají, došlo na druhý slavný křest. K mikrofonu byl pozván autor projektu Odhalení Miroslav Bobek, který uvedl do pohybu události nejenom kolem pražských goril, ale v tuto chvíli i okolo druhého DVD Odhalení s podtitulem Nové příběhy, jehož kmotrem se stal Noid. Ačkoliv je to rocker drsného zjevu, naše nové DVD pokřtil pěkně podle gorilího vkusu, a to sladkou melounovou šťávou. Aby nebyl všem radostem konec, pozval Miroslav Bobek na "jeviště" i paní Alenu Bublovou, která při obsluze našich kamer jako první zjistila, že Kijivu rodí. A právě na základě jejího upozornění se rozběhl celý kolotoč kolem narození oslavence Tatu.

Křest DVD

Tím však slavnostní den v zoo zdaleka nekončil, protože začala oslava uvnitř pavilonu, kde se všichni jeho obyvatelé mohli těšit z dárků a dobrot. Novináři a návštěvníci se zase radovali z pohledu na spokojené gorily a děti, které dorazily na oslavy se myslím také nenudily, protože Český rozhlas Leonardo pro ně měl už tradičně připraven program plný soutěží a výher.

A. Bublová, M. Bobek a M. Ždánský
autor: Petr Rajchert
Spustit audio
Projekt Odhalení