Gorilí týdeníky

13. únor 2006

Naše týdeníky se rozjely a každý čtvrtek vysíláme další díl. V tom nejbližším uvidíme velmi zajímavý pokus. Točili jsme ho dnes skoro od rána a celý štáb si to pěkně užil. Nebudu prozrazovat, čeho se pokus týkal, na to si počkejte na čtvrteční televizní vysílání. Na pár fotografiích ale vidíte, jak vypadá televizní tým Odhalení při práci.

V natáčecím týmu jsou vždy režisér, kameraman a zvukař. Dále jezdí moderátor a zpravidla i nějaký pozvaný zoolog, který se snaží pokus nebo daný problém osvětlit a popsat. Dnes ta úloha připadla na mě a měl jsem radost, že od rána mohu být při natáčení tak zajímavých a ojedinělých projevů našich goril. To, co předváděly, nás všechny zase jednou překvapilo, a přiznávám, že i pobavilo.

To, že natočit pouhých pět vysílacích minut není žádná psina, si asi mnohý z diváků televizních pětiminutovek nedokáže představit. Jenže vybrat dvě tři minutky zajímavých záběrů znamená natočit třeba hodinu, ve které se to nejlepší ve střižně teprve hledá. U pokusů máme zpravidla mnohem méně času, neboť gorily připravené předměty či potravu zničí a sežerou během pár minut. Dnes s tím ale měly mnohem více problémů, a tak se všichni můžeme těšit, jak bude čtvrteční týdeník vypadat.

Poslední "spojovák", tedy vstup moderátora na konci týdeníku, se dnes točil ve venkovním výběhu a opakoval se - nelžu - snad osmkrát. Moderátor Petr Rajchert má pochopitelně právo na to, se splést, ale dnes se proti nám spiklo všechno. Však je taky třináctého! Dvakrát jsme opakovali kvůli přeřeknutí, jednou se Petrovi nepovedlo vyšplhat na kmen, jednou byl v záběru mikrofon, jednou Petr z klacků spadl, dvakrát měl chybný záběr kameraman a jednou se dokonce opakovalo kvůli mně, který to zezadu fotografoval a cvakala mi závěrka. Všechno špatné je pro něco dobré, říká se. Takže se máme ve čtvrtek na co těšit.

autor: Martin Smrček
Spustit audio
Projekt Odhalení