Gorilám do pavilonu chodí dopisy i dnes

21. září 2006

Jsme rádi, že i dnes dochází gorilám v pražské zoo mnoho e-mailů. Neztratili jste o ně zájem ani tři měsíce po skončení jarní části "trochu jiné reality show" Odhalení. Mnoho dopisů je skutečně milých a hezkých, a tak z nich postupně pár vybereme. Začneme dnes Mojou, která k polovině září dostala skoro dvě stě e-mailů.

Ahojky, celá naše rodina zdraví Moju a přejeme jí hodně štěstí a zdraví do života. V pátek jsme si udělali výlet a byli jsme se na ni podívat. Je nádherná a byla by opravdu tragedie o ni přijít. Pan Marek Ždánský se zachoval nejen jako profík na svém místě, ale také jako člověk s velkým srdcem. Moc děkujeme za jeho statečnost a zdravíme ho z Ústí nad Labem.
S pozdravem
Š. Žižková s rodinou

Milá Mojo, Ty jsi nás včera hodně vylekala. Doufáme, že jsi v pořádku a že už Tě nenapadne zkoumat, jestli je voda opravdu mokrá. Měla jsi štěstí, že Tě uviděl Tvůj kamarád Marek, tak ho teď pěkně poslouchej, ať z Tebe má jen a jen radost.
Jana, Michal, Matěj

Ahoj Mojo, jsem Jirka a byl jsem za tebou minulý měsíc a pojedu za tebou zítra. Jsem ten s tou plyšovou opičkou. Jmenuje se taky Moja a je to taky gorila jako ty, tak pac a pusu, pá pá!

Promiň, Mojo, nestihli jsme jít do zoo - přijdu 16.9. 2006.
Jirka Černý

Dobrý den!!!
chtěla bych se zeptat na tu soutěž, která byla asi v Praze - o nejhezčí obrázek. Co to bylo a kdy bude znovu (pokud bude) a nemohla by být někde jinde třeba v Jihlavě? Jooooo a taky - říkali jste, že už byl poslední díl. Bude i další? Byla bych mooocinky ráda, protože se mi moc líbí reality show s gorilama a ne o ňákejch sprostejch blbečcích (s prominutím). Odepište prosím :-) Anča,12 let

Ahoj Mojo. Já sem Síma a hrozně se mi líbíš jako malá opička na fotografiích. V dubnu se na tebe přijdu podívat, slibuju. Ahoj, tvoje obdivovatelka Síma.

Ahoj Mojo, jak se máš? Moc ráda jsem sledovala pořad Odhalení a chceš říct tajemství? Vy opičky se někdy chováte úplně stejně jako my, lidé. Vypsala jsem na Tvou počest soutěž o nejhezčí obrázek pro Tebe, tak Ti pak vítězný výtvor pošlu, chceš? Když tak napiš, jak se máš, co děláš a jestli Tě zlobí rodina.
Měj se hezky, ahoj, Terezka.

Ahoj Mojo složili jsme pro tebe básničky: Moja. Naše malá gorilka,
říkáme jí Mojinka.
Když jí takhle říkáme,
Hned radostí skákáme.

Gorilí rodinka.
Mojinka malinká,
má ráda tatínka.
A taky maminku,
tu velkou gorilku.
Tetičku Kijivu,
Babičku Kambu,
ráda se přitulí k všem co maj barvu.

Moja v paviloně.
Mojinka skáče po laně,
dovádí na něm jak na liáně.
Lano jí liánu nenahradí,
Mojinka s tatínkem moc ráda dovádí.

Milda Vlasák

Mojinka skáče po provaze, pak se koukne nahoru, ptáci kolem ní cvrlikají, pak zaleze do pelíšku.
Katka.
Tahle básnička se moc nerýmuje. Psala jí sestřička a ještě neví, co je to rým. Dnes za tebou přijedeme do Prahy, ale asi si ten e-mail přečteš až později. Milda

Dear Moja, I sent you an email just a while ago but i don't think you got it so here it is again: I think you are the cutest little creature I have ever seen. I live in California but I am Czech. I go to Czech every summer to visit my family. I'm not really good at writing in czech so I will write in english. I haven't been to the Prauge Zoo lately but this summer when I go to Czech I will go and see you. I loved your first video. =) Hope the weather in Czech isn't too cold!! I heard it might be -15 C sometimes. The weather here is nice. Today I went to Hollywood and I got to hold a real Oscar Award thing. Boy, is it heavy!!! My birthday is in a couple of days!! Its on March 7th. I can't wait. Well, I have to go and work on my math homework but I will write again!!! Katka (13 years)

Milá Mojo, škoda, že už Tě neuvidím. Chybíte mi všichni. Byla to radost občas se s Vámi potěšit.
Zdraví Mirka.

Milá Mojo, je mi 5 let a maminka mi ukázala na internetu celou tvojí rodinu. Pořád nechápu, co to ten net je, ale vím, že tě tam najdu. Rád se na vás všechny dívám a je mi líto, že se nemůžeme spolu kamarádit. Moc se mi totiž líbíš. Ostatní taky, ale asi bych se jich trochu bál. Jsou to pěkní obři. Tak alespoň se na vás budu koukat. To mi maminka dovolí, (asi spíš než hry na počítači). Tenhle dopis za mne píše moje sestra. Je jí 12 a taky se jí líbíš. Někdy se na vás přijedeme podívat. Ahoj a hezky si hraj.
Míša

Ahoj Mojo, tak jak se máš? Nemůžeš těm televizákům říct aby tě v Odhalení ukazovali víc???????????????????? Protože si stejně nejlepší! Tak ahoj, Káťa z Benešova

autor: Martin Smrček
Spustit audio
Projekt Odhalení