Edice Odhalení se rozšíří o nové CD!

20. únor 2008

Projekt Odhalení má tolik příznivců možná proto, že dokáže každému nabídnout přesně to, co ho zajímá. Pro vědce přináší řadu důležitých záběrů, které rozšiřují odborné znalosti o gorilách. Pro fanoušky z řad laiků zase přístupnou formou komentované sledování událostí v pavilonu v rámci webu a televizních magazínů. Ale Odhalení nezapomíná ani na děti.

Před necelými dvěma roky pro ně v edici Odhalení vyšla kniha pohádek s názvem Moja a páv. Teď vychází cédéčko s rozhlasovými dramatizacemi vybraných pohádek doplněné o devět původních písniček. Vypravěčem pohádek stejně jako interpretem písniček se stala zlatá slavice Lucie Bílá. Díky jejímu velice osobitému podání můžete vstoupit do podmanivého pohádkového světa malé gorilí holčičky Moji, zabydleného mámou, tátou a tetami Shindou a Kambou. A právě od tak trochu zvláštní tety Kamby se malá Moja dozvídá o vzdálené pravlasti kdesi v Africe, ačkoli sama v životě nepoznala nic jiného než pohodlný domov v pavilonu goril v zoologické zahradě. Zato poznala spoustu dalších zvířat a díky nim se setkala, jak už to v pohádkách bývá, s dobrem i zlem.

Autory pohádek jsou herečka a moderátorka Tereza Šefrnová a zoolog a autor celého projektu Odhalení Miroslav Bobek. Režie nahrávky se ujal Jan Jiráň. Postupně vám budeme na webové stránce Odhalení přinášet rozhovory se všemi tvůrci.

Písničky na novém CD vznikly na texty Miroslava Bobka, které zhudebnil a nahrál Václav Noid Bárta, životní partner Lucie Bílé.

Celkem obsahuje cédéčko osm pohádek a devět písniček. Jeho zakoupením, jak už se stalo ušlechtilou tradicí, přispějete na záchranu goril v africké přírodě. Už nyní si ho ZDE můžete objednat.

autor: Radek Šofr
Spustit audio
Projekt Odhalení