Dvě novinky z pavilonu

22. červen 2007

Dvě úplně žhavé aktuality z gorilího pavilonu. Mládě už má vybrané jméno a Marek Ždánský ví, jakého je pohlaví. Dozvěděl jsem se to dneska ráno, ale jak už to bývá, po dobré zprávě pravidelně přichází špatná. Takže musím jedním slovem dodat: ani jedno z těchto dvou tajemství mi v zoo neprozradili.

Při výběru jména se postupovalo následovně: Marek Ždánský navrhl řediteli Petru Fejkovi sedm jmen vhodných pro mládě. Přiznal mi, že se při nich nechal inspirovat návrhy na webu Odhalení, tedy návrhy vás, příznivců našeho projektu. Ředitel pak jedno jméno vybral, a to bude oficiálně představeno příští pátek (29. 6. 2007), v poslední školní den.

Musíme tedy ještě týden vydržet v napětí, než se jméno našeho malého caparta dozvíme.

A jak je to s jeho pohlavím, je to kluk, nebo holka? Tak to vím na sto procent, řekl mi Marek. Ale taky vám to neprozradím, protože musíme počkat na oficiální vyjádření odborné laboratoře. Věřme, že stanovisko přijde co nejdříve a dozvíme se ho třeba již s oficiálním představením jména mláděte.

Nakonec si neodpustím naprosto neověřenou a neoficiální informaci, kterou jsem dneska našel v poště od svého kolegy Martina Prokeše. Posílá mi video (které přikládám) a píše: "Myslím si, že je to jasná holka." A co si myslíte vy?

autor: Martin Smrček
Spustit audio
Projekt Odhalení