DOBROČINNÁ AUKCE VE PROSPĚCH GORIL

3. listopad 2009

Získejte originální olejomalbu gorilích mláďat nebo unikátní fotografie z pražské zoo i z africké přírody! Český rozhlas Online společně s aukčním portálem Aukro znovu připravil dobročinnou aukci. Její výtěžek bude věnován na účely, které přispějí k ochraně ohrožených goril nížinných ve střední Africe.

Přestože jsou gorily přísně chráněné, v Africe zůstává jejich maso součástí jídelníčku a ohrožen je také tropický deštný les, který obývají. Jednou z cest, jak to změnit, je vzdělávání africké veřejnosti a především dětí. Proto už jsme v rámci projektu Odhalení do kamerunských škol distribuovali knihy gorilích pohádek s hlavní hrdinkou Mojou, anebo do rádií CD s těmito pohádkami. Podpořili jsme však také záchrannou stanici pro lidoopy v kamerunském Limbe, anebo projekt vzdělávající učitele severně od pralesů Dja.

Moja, Tatu a tiplíci

Miroslav Bobek, autor projektu Odhalení, říká: "Dobročinná aukce je jedním ze způsobů, jak se veřejnost může zapojit našich aktivit. Nyní plánujeme vydat a distribuovat knížku gorilích pohádek pro děti v Kongu-Brazzaville. Měla by v nich vyvolat zájem o přírodu a ukázat jim gorily jako úchvatné tvory mimořádně blízké člověku. Chceme také pořídit vybavení pro strážce biosférické rezervace Dja, kteří nyní chrání gorily nebo slony před pytláky doslova s nasazením vlastního života a jimž chybí i to nejzákladnější vybavení".

Draží se originální olejomalba gorilích mláďat od Milady Kudrnové, 3 vítězné záběry z fotosoutěže na Facebooku Odhalení, 4 fotografie pražské gorilí rodinky a 3 unikátní snímky z africké přírody. Dražba končí v pátek 6. listopadu ve 14.00 hodin.

Připojit se můžete na: http://www.aukro.cz/my_page.php?uid=10236157

Po ukončení aukce poputuje vydražená částka přímo na sbírkové konto Odhalení, č. ú.: 555 555 552/0800

Více o projektu Odhalení na: www.rozhlas.cz/odhaleni a www.facebook.com/odhaleni.

V souvislosti s touto zprávou vám doporučujeme zejména články:

Gorilí pohádky dobyly kamerunské školy
http://www.rozhlas.cz/odhaleni/odhaleni_z_afriky/_zprava/562442

Gorilí pohádky v africkém éteru
http://www.rozhlas.cz/odhaleni/odhaleni_z_afriky/_zprava/588759

Z dopisů kamerunských školáků
http://www.rozhlas.cz/odhaleni/odhaleni_z_afriky/_zprava/569048

Strážci přírody z Djoumu: S nasazením života
http://www.rozhlas.cz/odhaleni/odhaleni_z_afriky/_zprava/592034

Na přiložených fotografiích je olejomalba gorilích mláďat z pražské zoo od Milady Kudrnové a fotografie Tatua z pražské zoo od Khalila Baalbakiho.

Za podporu děkujeme FotoŠkoda.

Pro další informace kontaktujte:
Jana Kubáňová, PR a marketing manažer, tel. 221 55 2802, mob.: 774 422 910.

Spustit audio
Projekt Odhalení