Dobročinná aukce ve prospěch goril

27. říjen 2009

Po loňském úspěchu připravil Český rozhlas Online společně s aukčním portálem Aukro další dobročinnou aukci. Její výtěžek podpoří aktivity projektu Odhalení, jež jsou zaměřeny na ochranu ohrožených goril nížinných ve střední Africe.

Dražba byla zahájena dnes, v úterý 27. října ve 14. hodin a bude pokračovat až do pátku 6. listopadu 2009, kdy ještě do 14. hodiny budete moci výsledky aukce ovlivnit. Tentokrát bude v dražbě nabízeno 10 fotografií a olejomalba Milady Kudrnové, jež bude zdobit přebal CD s gorilími pohádkami, které namluvila Lucie Bílá.

Fotografie jsou tentokrát tématicky různorodější a jejich výběr reflektuje současné zaměření projektu Odhalení. Najdete mezi nimi jednak 3 vítězné z fotografické soutěže na Facebooku Odhalení, 4 snímky goril z pražské zoo od fotografa Khalila Baalbakiho a také fotografie Miroslava Bobka a Khalila Baalbakiho z cesty do střední Afriky.

A jak budou získané prostředky využity? Plánujeme vydat a distribuovat knížku gorilích pohádek pro děti v Kongu-Brazzaville, vyrobit další vzdělávací materiály pro školáky v Kamerunu a také pořídit vybavení pro strážce biosférické rezervace Dja. Strážci, kteří s nasazením vlastního života chrání před pytláky gorily, slony a další pralesní zvířata, často postrádají i to nejzákladnější - boty, stany nebo dalekohledy.

Zapojte se tedy s námi do dražby! Navštivte webový portál Aukro.cz a získejte hodnotné předměty! Podrobný seznam děl, která si budete moci v dobročinné aukci zakoupit, najdete na těchto stránkách.

Dražené předměty představuje přiložená fotogalerie, můžete si je také prohlédnout v sekci Odhalení Press.

autor: Zuzana Šmejkalová
Spustit audio
Projekt Odhalení