Dobročinná aukce ukončena

6. listopad 2009

Od dnešní 14. hodiny má už olejomalba pražských gorilích mláďat Moji a Tatua od akademické malířky Milady Kudrnové svého majitele a spolu s ní i ostatní dražené předměty, nabízené v letošní dobročinné aukci, kterou uspořádal Český rozhlas ve spolupráci s internetovým aukčním portálem Aukro.

Internetová aukce probíhala od 27. října do 6. listopadu na stránkách Aukro.cz. Během těchto deseti dnů měli příznivci goril, projektu Odhalení a vůbec všichni obdivovatelé přírodních krás možnost dražit umělecká díla a zároveň pomoci dobré věci.

Aukci ukončil příhoz právě na malbu Milady Kudrnové. Spolu s fotografiemi Profil hlavy zebry od Petra Jana Juračky a portrétem Tatu od Khalila Baalbakiho bylo toto dílo po celou favoritem mezi draženými předměty a v posledních minutách aukce vzrostla jeho cena na bezmála 7000 korun. Zájem o dražené předměty byl ale jinak po celou dobu trvání aukce poměrně vyrovnaný.

Výsledek dražby nás velmi potěšil. Díky zájmu o všechny dražené předměty se nám podařilo získat téměř 25 000 Kč.

Souhrn - konečné hodnoty vydražených předmětů a počet dražitelů:
Olejomalba pražských gorilích mláďat Moji a Tatua od Milady Kudrnové - 6 988 Kč (19 dražitelů)
Foto Tatu - 3 550 Kč (17 dražitelů)
Foto Detail hlavy zebry - 2 733Kč (11 dražitelů)
Foto Moja - 2600 Kč (20 dražitelů)
Foto Vydra - Dej ruku- 1 625 Kč (19 dražitelů)
Foto Portrét Richarda - 1 345 Kč (15 dražitelů)
Foto Malui s ročním mládětem, samečkem Tembem - 1 310 Kč (15 dražitelů)
Foto Nejstarší gorilí samice Kamba s malým Tatu - 1 125Kč (9 dražitelů)
Foto Medvěd malajský - 1 055 Kč (14 dražitelů)
Foto Bokata se brodí přes potok - 1 025 Kč (12 dražitelů)
Foto Slůně - 1 010 Kč (9 dražitelů)

Děkujeme za Vaši přízeň a zájem, poděkování patří také všem výhercům fotosoutěže, kteří poskytli své fotografie.

Zarámovaná díla jsou již připravena pro nové majitele

Úspěšní dražitelé budou kontaktováni a mohou se těšit na slavnostní předání svých nově nabytých děl. Podrobnosti budou včas zveřejněny.

Výtěžek bude věnován na účely, které přispějí k ochraně ohrožených goril nížinných ve střední Africe. V nejbližší době plánujeme vydat a distribuovat knížku gorilích pohádek pro děti v Kongu-Brazzaville, vyrobit další vzdělávací materiály pro školáky v Kamerunu a také pořídit vybavení pro strážce biosférické rezervace Dja.

Pokud jste se nestihli zapojit do dražby a rádi byste podpořili snahy projektu Odhalení, máte stále možnost nákupu gorilích dárků z pestré nabídky projektu Odhalení v internetové prodejně Radioservisu, dalším způsobem je jednorázová či celoroční finanční podpora našich aktivit pomocí DMS a nebo přímé přispění na sbírkové konto Odhalení 555 555 552/0800.

autor: Zuzana Šmejkalová
Spustit audio
Projekt Odhalení