DÁRCOVSKÉ SMS PRO GORILY

21. září 2010

POMÁHAT MŮŽETE I PROSTŘEDNICTVÍM SVÉHO MOBILNÍHO TELEFONU Projekt Odhalení můžete nově podpořit pomocí dárcovské SMS - DMS. Ve spolupráci s Fórem dárců jsme rozšířili stávající možnosti získávání prostředků na podporu ochrany goril nížinných ve střední Africe. Např. tři DMS umožní dát třídě afrických dětí knížku o gorilách.

Přestože jsou gorily přísně chráněné, v Africe je jejich maso stále součástí jídelníčku. Gorily se proto velice často stávají oběťmi pytláků, kteří s jejich masem obchodují. Nejúčinnějším způsobem, jak tento zvyk změnit, je vzdělávání africké veřejnosti a především dětí. Proto už byly v rámci projektu Odhalení do kamerunských škol distribuovány knihy gorilích pohádek, jejichž hlavní hrdinkou je Moja, anebo do rádií CD s těmito pohádkami.

DÁRCOVSKÉ SMS

"Nyní plánujeme vydat a distribuovat knížku gorilích pohádek pro děti Kongu-Brazzaville, vyrobit další vzdělávací materiály pro školáky v Kamerunu a také pořídit vybavení pro strážce biosférické rezervace Dja," vypočítává vedoucí projektu Odhalení Miroslav Bobek. "Strážcům, kteří s nasazením vlastního života chrání před pytláky gorily nebo slony často chybí i to nejzákladnější - boty, stany nebo dalekohledy."

Chcete-li se zapojit i vy, stačí odeslat dárcovskou SMS ve tvaru DMS ODHALENI na telefonní číslo 87 777. Cena jedné DMS je 30 Kč. Z každé SMS bude na pomoc gorilám směřovat celých 27 Kč. Pokud byste chtěli prostřednictvím svého mobilu podporovat záměry Odhalení dlouhodoběji, můžete si aktivovat tzv. DMS Roční podporu a přispívat tak pravidelně každý měsíc po dobu jednoho roku. Po odeslání SMS ve tvaru DMS ROK ODHALENI na číslo 87 777, Vám bude částka 30 Kč odečtena automaticky každý měsíc.

Více informací o způsobu odeslání DMS najdete na www.darcovskasms.cz.

Více o projektu Odhalení na: www.rozhlas.cz/odhaleni a www.facebook.com/odhaleni.

V souvislosti s touto zprávou vám doporučujeme zejména články:

Gorilí pohádky dobyly kamerunské školy
http://www.rozhlas.cz/odhaleni/odhaleni_z_afriky/_zprava/562442

Gorilí pohádky v africkém éteru
http://www.rozhlas.cz/odhaleni/odhaleni_z_afriky/_zprava/588759

Spustit audio
Projekt Odhalení