Co se děje v pavilonu

19. leden 2007

"V pavilonu je relativní klid," řekl nám včera Marek Ždánský. "Na Kambě je ovšem znát, že TO může být každým dnem." A co se pod tím TO skrývá, ví snad každý - narození mláděte.

"Ale může to samozřejmě být i později, třeba až za tři týdny," dodává Marek. Sám totiž na podzim odhadoval, že porod přijde na začátku února. A nebude daleko od pravdy.

Kamba se stále nápadněji straní celé skupiny. Výrazně se jí nalévají prsa, její břicho je už tvrdé jako kámen. Druhá gravidní samice Kijivu je zatím na začátku těhotenství a u ní žádné velké změny nepozorujeme. "Třeba minulý týden ji Richard nejméně třikrát pářil," doplňuje Marek detaily z intimního života gorilí rodiny. "Myslím, že si zatím docela užívá."

"A co Kambu, tu už Richard nepáří?" zajímalo nás. "Naposledy jsem to viděl asi před měsícem, bylo to jenom jednou, v současné době se ho Kamba straní stejně jako ostatních obyvatel pavilonu. Všude chodí poslední. Při krmení se nepere s ostatními členy skupiny, což je další důkaz blízkého porodu.

"A co Richard, ten také cítí, že do rodiny přibude mládě?" - "Richard je pořád stejný," říká Marek. Ale překvapilo ho chování o minulém víkendu. "Nádherně si hrál s Mojou. Bylo to až dojemné. Moja mu lezla po hlavě, Richard dokonce začal zívat, Moja ho chytla za špičák a houpala se na něm. Bylo to úžasné, po dlouhé době jsem viděl Richarda jako milého otce.

V pavilonu se může změnit situace každou hodinou. Chceme být při tom a prostřednictvím našich webových kamer vám tyto zážitky nabízíme. Nenechte si je uniknout.

autor: Martin Smrček
Spustit audio
Projekt Odhalení