Cestou z Rossa do Nouakchottu (čtvrtek 16. prosince 1999, odpoledne)

16. prosinec 1999

Zdá se, že až dojedeme do Noakchottu (hlavního města Mauritánie) moc času mít nebudeme. Alespoň to nejdůležitější tedy napíšu hned, v autě.

Na přívozu přes řeku Senegal v Rossu

Dnes ráno jsme najatým peugeotem odjeli z Dakaru do Rossa. Tam nás, přesně jak slíbil, čekal Mini Abderrahman, kterého Khalil kontaktoval už z Prahy (zrovna jsem se dohadovali, kde jsme na něj vzali telefon, a shodli jsme se, že nejspíš na Internetu). Mini neztrácel čas. Nejen, že nechal Toyotu, kterou teď jedeme Mauritánií, převézt na senegalskou stranu řeky, ale hlavně na obou stranách podplatil celníky, takže přechod z jedné země do druhé se odehrál bez nejmenších problémů a velmi rychle.

Původně jsme z Rossa chtěli jet rovnou na východ k Maghamě, kde je Dominika, ale cesty jsou údajně po letošních záplavách stále ve velmi špatném stavu. Je tedy lepší jet oklikou přes Nouakchott.

Mini Abderrahman

Khalil se právě pokouší Minimu vysvětlit, jaký je smysl naší mise. Zatím se dostal k předvedení techniky, k debatě o čápech - a k tomu, že nám Mini nabídl dát na cestu Kalašnikov. Prý kdybychom chtěli na lov.

Další informace přineseme v sobotním Meteoru.

autor: Miroslav Bobek
Spustit audio