Zítra odlétáme do Ruska (čtvrtek 10. července 2003)

10. červenec 2003

Malé překvapení, které jsem sliboval v minulém zápisu, už na stránkách nějaký ten den je. Jde o brožuru o prvním roce Nové odyseji. Tato publikace ovšem co nevidět zastará - už zítra totiž odlétáme do Novosibirska, abychom vysílači označili další tři čápy černé a zahájili tak druhý rok projektu.

Doufejme, že tentokrát bude naše působení na Sibiři jednodušší než loni, kdy jsme pod prvním čapím hnízdem stanuli až poté, co jsme projeli území o velikosti poloviny Evropy. Tentokrát pojedeme rovnou do Ključiků, tedy do míst, kde jsme byli před rokem po všech patáliích konečně úspěšní a kde máme skvělého spolupracovníka Nikolaje Juškova. Ale nerad bych to zakřiknul; jeden nikdy neví...

Nadcházející výpravu absolvujeme v sestavě Khalil Baalbaki, Lubomír Peške, Jaroslav Šimek a Miroslav Bobek. Samozřejmě se budeme věnovat především čápům, ale rádi bychom také lépe poznali život na sibiřské vesnici. Naše online zpravodajství na těchto stránkách a živé vstupy ve vysílání Českého rozhlasu (na stanici Český rozhlas 2 - Praha vždy v pondělí, středu a pátek po půl osmé, na Radiožurnálu ve variabilních časech) se tedy budou týkat nejen života opeřenců, ale i lidí. Jestli už nyní máte dotazy či náměty, napište nám je prosím do diskuse.

autor: Miroslav Bobek
Spustit audio