Zelenina do skleníku
Čas se přenesl k novému roku a pomalu začneme s pěstováním těch zelenin, které se buď dají rychlit nebo jsou odolnější a mají velmi dlouhou pěstitelskou dobu.
Ve skleníku už od začátku února můžeme začít s pěstováním paprik, květáků, hlávkového i listového salátu, hlávkové kapusty, čínského nebo pekingského zelí. Vždy je třeba si vybrat odpovídající odrůdy, poradit se s odborníkem přes osiva a výsevy dělat do teplé výsevní půdy.
Po vzejití sadby ji musíme projednotit, přepikýrovat a pak přesadit na pěstební záhon. Většina majitelů skleníků a dobrých foliovníků už ví, kolik a jak zalévat, později větrat, okopávat a přihnojovat. Včasné výsevy - i přes náročnější ošetřování - nám zajistí velmi rané sklizně ve vysoké kvalitě. Pak se nám naše námaha vyplatí a povede ke spokojenosti. Je určitě rozdíl mezi zeleninou vlastního pěstění a zeleninou nakupovanou.