V Karlových Varech začínají Jarní porcelánové slavnosti

9. květen 2024

V Karlových Varech začínají tradiční Jarní porcelánové slavnosti, které potěší nejen milovníky kvalitního porcelánu a unikátních keramických výrobků. Nabídnou výstavu, nákupní příležitosti i hudební program.

Trhy se uskuteční ve dnech 10. až 12. května v Zeyerově ulici a jako obvykle budou místem setkání nejen pro nadšence porcelánu, ale i pro všechny, kteří si chtějí užít atmosféru tradice a umění.

Výstava Prostřené stoly v sále Orpheum karlovarského Grandhotelu Ambassador Národní dům bude opět hlavní atrakcí trhů, kde návštěvníci mohou obdivovat elegantní aranžmá známých i méně známých porcelánových setů, nebo si nakoupit za skvělé ceny porcelán regionálních porcelánových značek a sklo.

Pro ty nejmenší budou připravené Porcelánové školičky, kde si budou moci sami vytvořit originální porcelánové výrobky pod vedením zkušených mistry. Doprovodný program bude Hudební uskupení Duo Flamingos zahraje pro návštěvníky trhů své nejlepší skladby, které umocní příjemnou atmosféru tohoto kulturního podniku.

Otevírací doba:

  • pátek 9 - 17 hod.
  • sobota 9 - 17 hod.
  • neděle 9 - 15 hod.

 

Vstupné je zdarma.

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.