První "chytré rádio budoucnosti" si odnáší pan Drozda z Prahy

5. listopad 2013

V projektu Česko 2023 rozdáváme celý listopad 27 radiopřijímačů PURE Sensia. Robert Drozda z Prahy odhadl budoucnost a je prvním z těch, kdo za to dostal od Českého rozhlasu odměnu.

Pan Drozda přišel na internetové stránky www.cesko2023.cz jen několik hodin po zahájení projektu v pondělí ráno. Ještě nebylo ani deset hodin a už měl jasno v tom, kdo bude v roce 2023 prezidentem, na co budou jezdit za deset let auta a jestli sám zhubne, nebo přibere. Ke svému odhadu připojil i tip, kolik lidí o den dříve přišlo na web projektu, a jedním kliknutím svou vizi odeslal. Právě jeho tip návštěvnosti stránek rozhodl, že získal odměnu. Nikdo jiný nebyl v pondělí se svým odhadem blíže.

Přijímač PURE Sensia předstihl svou dobu nejen tvarem, ale i funkcemi. Pan Drozda na něm naladí FM stanice i digitální vysílání v DAB. Přijímač má i Wi-Fi připojení na internet, barevný dotykový displej, přehrává MP3, zobrazuje zprávy a má mnoho dalších funkcí.

Cena pro soutěžící ankety Česko 2023

Odměněný Robert Drozda si myslí, že rok 2023 bude hodně podobný jako dnešek: "Většina změn, které jsou důležité, neuvidíme nebo se projeví zcela jinak, než čekáme." Velká změna ale podle něj potká naše peněženky: "Je slušná šance, že v roce 2023 budeme platit eurem, ať si o tom myslí kdo chce co chce."

Do konce listopadu 2013 odhadněte budoucnost na www.cesko2023.cz a každý den jeden z vás získá odměnu - chytré rádio budoucnosti s barevným dotykovým displejem a Wi-Fi připojením na internet.

autor: pez
Spustit audio