Přípravy vrcholí (čtvrtek 9. prosince 1999)

9. prosinec 1999

Jednou možná sepíšu, co všechno obnáší příprava expedice do Afriky. Nejdřív se ale na spoustu detailů budu muset vyptat Magdalény Pilné. Ona je totiž tím člověkem, se kterým všechno stojí a padá. Jet za čápy není jen vyřídit vízum a koupit letenku, ale také sehnat peníze, povypůjčovat a ponakupovat techniku ze všech koutů republiky, sepisovat a upravovat smlouvy, sehnat spoustu drobností, vyžádat si nejrůznější doporučení, neustále někomu něco připomínat, urgovat a vyřizovat, zkrátka od rána do noci vykonávat spoustu nezbytných a neodkladných činností, až z toho jde hlava kolem.

Ne že bychom my ostatní, ať už odlétáme nebo zůstáváme v Praze, seděli se založenýma rukama. VolvoX sedí u počítačů, ke kterým připojuje nejrůznější zařízení, aby si byl jistý, že z Afriky budeme schopni posílat zvuky a obrázky, Lenka Hampapová z Internet servisu se moří s přípravou webů, Vlasta Turková překládá spoustu materiálů do francouzštiny - a podobně bych mohl pokračovat.

Slíbil jsem, že ještě před odjezdem napíšu něco o Mauritánii. Mám tu o ní před sebou celý fascikl, který jsem dával dohromady hodně dlouho, ale musím se omluvit: v těchto dnech a hodinách jsem už neměl čas na nic víc, než na sepsání těch nejzákladnějších údajů. O něco víc se dozvíte ze zvukového příspěvku, který se bude vysílat v sobotním Meteoru.

Napříště už se budeme ozývat z Afriky. Jednak v rozhlasovém vysílání, jednak na Internetu (naše zpravodajství se bude objevovat nejprve na stránce http://praha.rozhlas.cz/capi a o několik hodin později i na tomto serveru).

Držte nám palce!

autor: Miroslav Bobek
Spustit audio