Navštivte výstavu hub v Přerově. Potrvá jen dva dny!

17. září 2014

Mykologický klubu Přerov pořádá ve dnech 19. a 20. září 2014 už 17. výstavu hub, která se uskuteční v prostorách Klubu Teplo na Horním náměstí v Přerově.

Součástí výstavy bude i několik přednášek. V pátek od 16.00 hodin proběhne přednáška známého mykologa Jiřího Polčáka z Muzea Komenského v Přerově nazvaná Jedlé houby. V sobotu další dvě přednášky Jiřího Polčáka, od 10.00 hodin na téma Vzácné houby Přerovska a od 14.00 hodin na téma Hřibovité houby.

Jiří Polčák je velmi zkušený mykolog a je znám tím, že v loňském nalezl u Tovačova poprvé v České republice suchohřib, který ještě nemá ani české jméno. Jde o houbu, která byla objevena v roce 2007 v Itálii a potom nalezena i ve Španělsku a Anglii. Podle Jiřího Polčáka je na Tovačovsku nejbohatší lokalita tohoto nového druhu na světě.

Výstava hub v Přerově

Před jedenácti lety objevil Jiří Polčák v Hostýnských vrších houbu, kterou museli vědci pojmenovat, protože šlo o nový druh na světě. Dostala jméno slzečník papouščí.

Mimo stovek exemplářů hub si návštěvníci budou moci prohlédnout i výstavu fotografií a kreseb hub. Po celou dobu výstavy bude probíhat mykologická poradna, ve které si můžete nechat určit donesené houby.

Výstava bude přístupná v pátek od 9.00 do 19.00 hodin a v sobotu od 9.00 do 17.00 hodin.

autor: Mykologický klub Přerov
Spustit audio