Jaro v ostravské zoo ve znamení komentovaného krmení

22. březen 2013

S nadcházejícím jarem se mohou návštěvníci ostravské zoologické zahrady opět těšit na tradiční komentované krmení vybraných druhů zvířat. Zahájeno bude tuto sobotu.

Od soboty 23. března si budou moci zájemci po zimní přestávce opět zpestřit prohlídku ostravské zoologické zahrady komentovaným krmením vybraných druhů zvířat doprovázené povídáním jejich ošetřovatelů. Lidé tak mohou pozorovat zvířata mnohdy z bezprostřední blízkosti a zároveň se dozvědět zajímavosti o jejich chovu v zoo i aktuální situaci ve volné přírodě, která není mnohdy nijak příznivá. Pro mnohé ve volné přírodě ohrožené druhy se tak chov v zoologických zahradách může stát poslední možností, jak tato zvířata uchovat pro další generace.

Komentované krmení bude probíhat o víkendech a svátcích. Od května až do konce srpna pak každý den.

Časový harmonogram aktuálního komentovaného krmení v Zoo Ostrava

9:30 pandy
13:00 šimpanzi
13:30 žralůčci (v pavilonu Papua)
14:00 hroši (v pavilonu Tanganika)
14:30 sloni (pouze o nedělích a svátcích)

Počet „komentovaně“ krmených zvířat se bude postupně doplňovat i o další druhy, jako jsou levharti, vydry, medvědi či hulmani. Zcela nově přibudou také krokodýli štítnatí a varani papuánští, a to už od dubna. Tady se ale nebude jednak o klasické krmení, ale řekněme o setkání u krokodýlů a varanů, probíhat bude také mimo víkendy a pouze jednou týdně. Proč tyto zvláštnosti? V obou případech se jedná o plazy, kteří se nekrmí každý den, ale jednou za 7-10 (i více) dní.

autor: Zoo Ostrava
Spustit audio