Čermák: Internet je a vždycky bude za peníze

3. listopad 2013

Poskytovatelé internetu deklarují, že stále zvyšují rychlost připojení a snižují ceny. Internet zdarma ale podle publicisty Miloše Čermáka nikdy nebude. Rozhodně ne do deseti let: „Nic v životě není zadarmo. Je jen otázkou, zda budeme za internet platit telekomunikační společnosti jako dnes nebo připojení uhradíme jinou formou, například používáním, a někdo jiný si peníze od nás vybere jinak.“

Na internet jsou dnes běžně napojeny už i chytré telefony. Toto odvětví urazilo v posledních deseti letech obrovský kus cesty dopředu. Kromě připojení do celosvětové sítě se mobily zbavily poruchových klávesnic a jsou dotykové. Publicista Miloš Čermák ale odhaduje, že dalších deset let už tak výrazné změny nepřinese. „Nejprodávanější telefon za 10 let bude vypadat podobně jako telefony dnes. Nebude ani větší, ale ani menší, protože by to bylo nepohodlné,“ odhaduje Čermák.

Na stejné otázky jako známé osobnosti můžete odpovědět i vy. Do konce listopadu 2013 odhadněte budoucnost na www.cesko2023.cz a každý den jeden z vás získá jako odměnu chytré rádio budoucnosti s barevným dotykovým displejem a Wi-Fi připojením na internet.

autor: pez
Spustit audio