Bohoslužba Apoštolské církve z modlitebny v Brně

8. červen 2014

Bohoslužba Apoštolské církve z modlitebny v Brně. Káže pastor Pavel Harabus.

Apoštolská církev je církví letniční, která je členem Světové letniční církve Assemblies of God, Evropského letničního společenství, Evangelikální aliance a rovněž Ekumenické rady církví. V rámci České republiky se hlásí k evangelikálním církvím, s nimiž nejvíce spolupracuje. Výsledkem poslední takové spolupráce byla „Konference ohně“ a následná evangelizační akce v největší brněnské hale Kajot Aréna (dříve Rondo) v sobotu 25. září. Konference se zúčastnilo přes 7 200 křesťanů nejen z Česka, ale i z okolních evropských zemí. Pořádala ji mezinárodní misijní organizace CfaN (Christ For All Nations, tedy Kristus pro všechny národy) ve spolupráci se třemi brněnskými sbory – Apoštolskou církví, Křesťanským společenstvím a Slovem života.

Od roku 1989, kdy byla po mnoha letech úsilí o svoji legalizaci a persekucích minulého režimu povolena a státem zaregistrována, se rozrostla z původních čtyř na více než čtyřicet sborů a při sčítání občanů ČR se k ní hlásí stále více přátel a sympatizantů. Dokonce více, než je její oficiální členská základna.

Brněnský sbor Apoštolské církve věnuje značnou pozornost práci s dětmi a mládeží s cílem dát budoucí generaci pevný smysl života, naučit ji biblickým zásadám a předat jí tak i křesťanské morální hodnoty, které by mladým lidem zůstaly pro celý další život. Proto se také i mimo jiných svých vnějších aktivit významně podílí na podpoře úspěšně pracujícího a rozvíjejícího se Dětského centra, které se věnuje práci s dětmi ze sociálně hůře přizpůsobivých skupin obyvatel v Brně.

Přijíždíte-li k modlitebně sboru Apoštolské církve v Brně na ulici Životského, nepřehlédnete výrazný nápis na průčelí menšího, dříve rodinného domu, za nímž je však skryt moderní sál modlitebny, který byl vybudován před deseti lety a který pojme až 200 lidí. Čteme tam: „Apoštolská církev – církev pro každého“. Tím chtějí věřící vyjádřit, že nejsou uzavřenou náboženskou skupinou, nýbrž že jsou otevřeni pro každého, kdo uvažuje o smyslu života, o existenci Boha, anebo má nějaké palčivé otázky a chce zkusit, zda by na ně neměli křesťané odpověď.

Součástí sboru je rostoucí skupina mládeže, která se samostatně schází každé pondělí.

Spustit audio