Tipy na výlet v Karlovarském kraji

5. březen 2020

Výstava Island malíře Petera Langa v Galerii výtvarného umění v Chebu. Zpřístupněný I. prohlídkový okruh na zámku Bečov. Retrozábava u příležitosti MDŽ na hradě Vildštejn.

V Galerii výtvarného umění v Chebu můžete stále navštívit výstavu Island německého malíře Petera Langa. Začínal jako krajinář a přes čistě geometrické projevy dospěl v roce 2006 k originální technice malby za pomocí tzv. lajnovací šňůry neboli brnkačky, používané malíři pokojů. Jde vlastně o syntézu obou zmíněných principů, tradiční krajinomalby a geometrie, kterou představuje následná vrstva rovnoběžných linií. 

Čtěte také

Zavzpomínejte na staré časy a připomeňte si z nich to dobré během Retrozábavy u příležitosti MDŽ na hradě Vildštejn tuto sobotu od 19 hodin. Nudit se rozhodně nebudete. Bude se veselit, hodovat, pít a tančit. Nachystaná je pro vás rozcvička, tombola, skvělá hudba v podání DJ Tomáše Kouckého a mnoho zábavy. 

Do této neděle máte mimořádnou příležitost navštívit romantický zámek Bečov. Zpřístupněn je I. prohlídkový okruh. V pěti místnostech si nejen prohlédnete originál relikviáře sv. Maura, ale dozvíte se i veškeré základní historické informace související s tímto předmětem. Expozice je v úvodu věnována nejstarším dějinám této památky – jejímu vzniku, typologickému zařazení a osudům do roku 1945.

autoři: Naděžda Hávová , vla
Spustit audio

Více z pořadu