Šplh na Žebřík: Klus, Wohnout, NiceLand?

16. únor 2012
Týden v kultuře

V loňské hudební anketě vítězily tepláky, ta letošní je rozmanitá a je v ní hodně nových jmen. Ve 20. ročníku čtenářské ankety Žebřík můžete až do konce února hlasovat i vy. Na Radiožurnálu se dozvíte, jestli vyhrál váš oblíbený zpěvák nebo kapela. Vyhlášení výsledků je 16. března.

Zatím nejvíc nominací má Tomáš Klus, celkem čtyři. Po třech mají skupiny Wohnout a NiceLand, bez šance na vítězství nejsou ani Tata Bojs, Mandrage, Kofe-In, Ben Cristovao, Aneta Langerová a Anna K se dvěma nominacemi. Loňským suverénům Nightwork zatím musí „stačit“ kandidatura na Skupinu roku. Jejich Vojta Dyk ale znovu aspiruje na individuální ocenění.

V celkem 10 kategoriích (skupina, album, skladba, videoklip, zpěvák, zpěvačka, objev, akce, film a průser roku) vždy po pěti hruškách? jsou například Charlie Straight, Sunshine, Imodium, Miro Šmajda, Dan Bárta, Michal Hrůza, Ewa Farna, Klára Vytisková, Lucie Bílá nebo Gabriela Gunčíková.

Objevy roku se mohou stát třeba A Banquet a Goodfellas. Ve staronové kategorii akce roku svedou souboj festivaly Colours of Ostrava, České hrady, Masters of Rock a Rock for People, filmovými hity byly podle hudebních příznivců Alois Nebel, Lidice, Muži v naději, Perfect Days a Poupata.

Klára Vytisková a Tomáš Hanák, moderátoři hudební ankety Žebřík

Hlasovat pro své oblíbence můžete na webové stránce anketazebrik.cz. Hlasy českým, slovenským a zahraničním interpretům dlouhodobě působícím v ČR a na Slovensku posílejte prostřednictvím SMS na číslo 9000609 ve formě ZB a udejte kód interpreta v jednotlivé kategorii.

Do zahraniční části ankety, která není omezena nominacemi, můžete poslat nominace prostřednictvím elektronického hlasovacího formuláře. Kategorie jsou stejné, jako v domácí části.

Uzavírka hlasování je středa 29. února. Výsledky budou vyhlášeny na finálovém večeru v pátek 16. března v Parkhotelu Plzeň. Večerem budou provázet Tomáš Hanák a Klára Vytisková.

Vysílání ČRo 1 – Radiožurnálu si můžete naladit na síti VKV/FM vysílačů po celé České republice a na dlouhé vlně 270 kHz. Poslouchat nás můžete i přes internet, pomocí DVB-S přijímače (satelit Astra 3A) a ve veřejnoprávním DVB-T multiplexu.

mapa vysílačů Radiožurnálu (VKV a DVB-T)

Záznamy vybraných pořadů Českého rozhlasu 1 – Radiožurnálu si můžete poslechnout v iRadiu. Pro automatické ukládání záznamů oblíbených pořadů do svého počítače nebo mp3 přehrávače můžete využít službu Podcast.

autor: lep
Spustit audio

Více z pořadu