Tipy na víkend – vyberte si svůj region!

24. květen 2024

Ještě nevíte, kam se o víkendu vydat za kulturou, památkami, za sportem nebo do přírody? Oslavte Den dětí nebo vyrazte na muzejní noc. Zajděte na Festival živých soch ve Slavkově nebo výstavu v Jurkovičově vile. Harley Davidson jedou pro Nedoklubko, DEPO2015 pořádá festival kávy Lógr a v Rychnově nad Kněžnou se konají Slavnosti Magdaleny Dobromily Rettigové. Podívejte se, co zajímavého se chystá ve vašem kraji.

Dětem v neděli patří Zámek Pardubice. Krásný dětský den aneb Zámkohraní zaplní od 14 do 18 hodin nádvoří a parkán hudbou, divadlem, žonglováním, dílnami a hrami. Zámkohraní pořádá už podeváté kapela Mixle v piksle ve spolupráci s Východočeským muzeem v Pardubicích.

Gastrofestival v Kutné Hoře je letos zaměřený na biopotraviny a kulinářské výrobky z nich. Těšit se můžete na vybrané speciality mezinárodní kuchyně, zajímavá menu i sladkosti, místní pivo i víno. 

Opava slaví 800. narozeniny dvoudenním festivalem Fest 800. Začíná v pátek odpoledne a končí v noci ze soboty na neděli. Velká stage v jedinečném prostředí Stříbrného jezera nabídne kapely Jelen, Čechomor, Kryštof a Majka Spirita. Menší stage v Městských sadech přivítá Karol a Kvída či Michala Nesvadbu, ale na své si při vystoupení Lenny, Pokáče či BraAgas přijdou také dospělí.

Chcete vědět, co zajímavého se děje blízko vás? Klikněte do mapy a vyberte si z našich tipů.

Rádi zveřejníme i vaše tipy. Napište nám je na adresu vikend@rozhlas.cz.

autor: djo
Spustit audio