Polští politici čelí obvinění ze sexuálního zneužívání

V Polsku začal soud s bývalým vicepremiérem Andrzejem Lepperem a někdejším poslancem za jeho stranu Sebeobrana Stanislawem Lyžwińskim. Oba jsou obvinění ze sexuálního zneužívání pracovnic stranického aparátu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

paragraf

paragraf | Foto: Archiv ČRo

Soud se odehrává za zavřenými dveřmi. Je ale známo, že Andrzej Lepper ani Stanislaw Lyžwiński se přiznat nechtějí. "Obvinění nedrží pohromadě, to všechno je vymyšlené," opakuje bývalý vicepremiér.

Hlavním svědkem obžaloby má být Aneta Krawczyková, kterou měli politici nutit k pohlavnímu styku. Její svědectví ale nemusí soud uznat za věrohodné. Krawczyková před časem tvrdila, že Lepper je otcem jejího dítěte. Testy DNA tuto možnost vyloučily.

Prokuratuře se ale přihlásily i další ženy, které tvrdí, že je politici Sebeobrany sexuálně vykořisťovali. Pokud se obvinění prokáží, Lepperovi hrozí osm let a Lyžwińskému až deset let vězení.

Martin Dorazín Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme