Žirafí mládě narozené v Zoo Praha

28. duben 2006

Úspěšný chov žiraf v pražské zoo pokračuje. V úterý 25. 4. 2006 kolem osmé hodiny ranní se v Zoo Praha narodilo mládě žirafy Rothschildovy. Jedná se o 52. mládě v historii pražského chovu.

Otcem je samec Johan (nar. 20. 12. 1999 v holandském Rhenenu, do Prahy přišel 12. 11. 2004), matkou je samice Eliška (nar. 6. 10. 1995 v Praze), novorozený sameček je jejím druhým potomkem. Matka s mládětem se nachází v zázemí pavilonu Africký dům. Zatím nejsou pro veřejnost k vidění, v prvních dnech potřebují klid. Pokud bude vývoj situace příznivý jako doposud, návštěvníci spatří malého žirafáka příští týden, po 2. květnu.

Mládě žirafy Rothschildovy 27. 4. 2006

V úterý a ve středu rovněž pokračoval dosavadní nadějný průběh událostí v hroší rodince, takže se zdá, že tento třetí pokus samice Marušky odchovat mládě může být úspěšný. V úterý jsme zkusili její klid a trpělivost otestovat drobným pokusem - do pavilonu jsme pustili malou skupinu zaměstnanců zoo. Zpočátku se Maruška zdála být klidná, ale po chvilce značně znervózněla, což se přeneslo i na mládě. Pavilon tedy zůstane i nadále pro veřejnost uzavřen, minimálně do úterý 2. 5.

autor: tisková zpráva
Spustit audio