Zadáno pro dobrou náladu – pořad s hlasy slavných herců

25. listopad 2011

Dnes Vám chci ve výpravě do tajů rozhlasového archivu nabídnout málo známé úryvky s hlasy velmi známých herců. A to s nadějí, že Vám přinesou dobrou náladu. Dnes je tu totiž Zadáno pro dobrou náladu.

Naše výprava směřuje do první poloviny 60. let. Rozhlas tehdy přinášel stále nové a nové rozhlasové tvary, program byl neobyčejně pestrý – a to zejména v oblasti literárně dramatické a také ve sféře kvalitní zábavy. Důkazem toho je pořad Zadáno pro dobrou náladu, který se vysílal od prosince 1962 až do konce roku 1964.

V rámci tohoto pořadu vystupovali jako moderátoři velmi známé herecké osobnosti – velmi často Oldřich Nový, občasně Jaroslav Vojta, Eman Fiala, Bohuš Záhorský, Vlasta Fabianová. V jednom případě byla průvodkyní zábavným večerem Jiřina Šejbalová.

Jiřina Šejbalová v rozhlas.studiu

Pořad z března roku 1964 měl podtitul: Promiňte, není to omyl? A Jiřina Šejbalová v něm telefonicky oslovovala své herecké kolegy s přáním, aby jí pomohli vytvořit dobrou náladu.

Ve zvukové ukázce si můžete poslechnout znělku pořadu Zadáno pro dobrou náladu, dále dialog Jiřiny Šejbalové s Janem Werichem a zpěv Eduarda Kohouta.

Eduard Kohout-zpívající
Spustit audio