Víkendové tipy: po stopách Masaryka na kole, houbařská výstava a putování za burčákem

21. září 2018

Na tento víkend pro vás máme další kulturní tipy, tentokrát to jsou pozvánky na vinobraní, burčákové putování, na výstavu hub či cyklovýlet.

Retro vinobraní a Mistrovství ve sběru hroznů ve Valticích

  • 22. září, Valtice, od 8:30 hodin,

Mistrovství ve sbírání hroznů je zřejmě jediná akce svého druhu se skvělou atmosférou. O akci je však každoročně obrovský zájem a tak jsou nutné včasné rezervace účasti. Při vinobraní a sběru hroznů si užijete spoustu zábavy, ochutnáte čerstvý burčák a ten, kdo bude poctivě sbírat, dostane na oběd poctivý guláš přímo ze závodní jídelny. Na Mistrovství ve sbírání hroznů poté navazuje Zámecký košt vín.

38. výstava hub

  • 22. - 24. září, hasičská zbrojnice Ratíškovice

Akce, při které mykologové z Ratíškovic ukážou stovky čerstvě sesbíraných hub mnoha druhů. Nabídnou poradnu, ale především z nasbíraných plodů přírody připraví houbový guláš, polévku a houbové topinky.

Burčákové putování v mikroregionu Nový Dvůr

  • 22. – 23. září, od 10 hodin v Miloticích

Burčákové putování se konají nejen v Miloticích, ale také ve Vlkoši, Skoronicích a Vacenovicích. Akce s názvem Eště vínko nevykyslo představí barvy, vůně a chutě babího léta v pěti sklepních areálech obcí mikroregionu Nový Dvůr. Nedělní trh místních produktů na nádvoří milotického zámku je přehlídkou dovednosti řemeslníků, kulinářů a vinařů.

Po stopách malého Masaryka

  • 22. září, podrobnosti zde

Masarykovo muzeum v Hodoníně pořádá v letošním roce celkem tři cyklovýlety. Nyní Vás zveme na poslední podzimní cyklovýlet - jedná se o nejnáročnější trasu, která nás seznámí s Klobouky u Brna a rodným městem Masarykovy maminky Hustopečemi.

Výstava fotografií National Geographic v Brně

  • do 31. října, Radnická 6, Brno, denně mimo pondělí od 10 do 18 hodin

V centru Brna u Staré radnice si můžete až do konce měsíce října prohlédnout tvorbu špičkových fotografů světově uznávané společnosti National Geographic. Výstava představuje na šedesát snímků, které zachycují divokou přírodu.

Vaše tipy a pozvánky na akce můžete posílat na e-mailovou adresu radek.bortlik@rozhlas.cz

Spustit audio