Víkendová smršť akcí. Můžete mít Testosteron, Jablečnou slavnost, stopy Emila Zátopka i středověk

Podívejte se na přehled akcí v kraji. Je bohatý a můžete si vybírat  ze spousty akcí po celém kraji.

Pátek, 21. září 2018

Městské divadlo Zlín, 19.00 hod. - český muzikálový klenot „Noc na Karlštejně“

Slovácké divadlo, 19.00 hod. – Rychlé šípy – jedna z nejúspěšnějších komedií Slováckého divadla má 480. reprízu.

V Divadelním sále Domu kultury v Kroměříži se od 19 hodin odehraje třetí koncert jubilejního padesátého ročníku festivalu Kroměřížské hudební léto „Sinfonia Fišeriana I.“  Filharmonie Bohuslava Martinů představí nejznámější melodie z filmů, kde je pod hudební složkou podepsán skladatel Luboš Fišer. 

Ve Zlíně půjde v 19.30 od horní části Náměstí T. G. M. pod bývalým Domem umění Lampionový průvod, jehož cílem je areál zlínského zámku. Tady na vás čeká ohňová show a následná bludičková tvořivá stanoviště s DDM Astrou.

V pátek se slétnou všichni broučci z daleka a blízka do areálu Dřevěného městečku Valašského muzea v přírodě v Rožnově pod Radhoštěm. Na děti čeká lampionový průvod, který bude vycházet v 18.30 od hudebního altánu v parku. Po procházce budou připraveny pohádky divadla V batohu, divadla Scéna a Cimbálová muzika Maryjánek.

Sobota, 22. září 2018

Městské divadlo Zlín, 19.00 hod. – „Testosteron“ – premiéra komedie obnaženého mužství. Pro expresivní výrazy s doporučením - pro diváky 15 let+

Slovácké divadlo, 16.30 a 19.00 hod. – v prostorách základní školy UNESCO v Uherském Hradišti - Bystrá komedie jednoho z nejhranějších německých dramatiků Lutze Hübnera „Úča musí pryč“.

Sobota 22. září bude Dnem Zlínského kraje 2018. Ve Zlíně se uskuteční už po deváté a nabídne bohatý program mimo jiné s vystoupením Jiřího Pavlici a Hradišťanu, s ukázkami moderní i historické zemědělské techniky, s výstavou mysliveckých trofejí či s projížďkami v kočárech tažených koňmi. Chybět nebudou ochutnávky vynikajících pochutin i pivních speciálů z regionálních pivovarů a mnoho dalších atrakcí pro všechny generace. Program se uskuteční od 9:00 do 22:00 v Baťově areálu, vstup je zdarma.

Ve Zlíně se bude třetí ročník rodinné zážitkové akce Žijeme středověkem! Program připomínající dávné středověké jarmarky proběhne v sobotu 22. září od 10 do 17 hodin v parku u zlínského zámku. Zážitkový jarmark představí někdejší řemesla – práce brníře, stolaře nebo krejčího, zpracování vlny, výroba keramiky a mnoho dalších technik.  K vidění budou ukázky dobového odívání, k ochutnání jídla podle středověkých receptur, mletí mouky, pečení placek, šlechtické stany a další zážitkové středověké aktivity. Děti se mohou těšit na středověké hry.

Stovky běžců uctí v sobotu na Valašsku památku legendárního atleta Emila Zátopka. Uskuteční se zde Běh rodným krajem Emila Zátopka, letos půjde již o 16. ročník. Závod startuje v Zátopkově rodné Kopřivnici, cíl je ve 22,3 kilometru vzdáleném rožnovském Valašském muzeu v přírodě, na tamním Valašském Slavíně je místo posledního odpočinku Emila Zátopka.

V sobotu 22. září se uskuteční od 9:00 do 13:00 na Hanáckém náměstí Kroměřížské farmářské trhy. Kromě nabídky farmářských produktů se lze těšit také na doprovodný program.

Park Rochus Uherské Hradiště bude v sobotu 22. září od 10:00 do 16:00 dějištěm Slováckého festivalu chutí a vůní.

Při příležitosti Dne bez aut připravil Dům dětí a mládeže Sluníčko v parku před otrokovickou poliklinikou akci pro veřejnost. Dětský koutek, prohazovadla, vědomostní úkoly, výtvarná dílnička či jiné aktivity jsou připraveny od 15 do 18 hodin.

Festival Ohně a Meče, Amfík Bukovina: šermířské vystoupení, lukostřelba, tance, hudba i něco tématického k jídlu. http://www.fajr.cz/

Neděle, 23. září 2018

Jablečná slavnost v Hostětíně. Jablka na každém kroku a ve všech podobách - čerstvě vylisovaný mošt v moštárně, v sadu sušená jablíčka z tradiční sušírny ovoce, pečená jablka v jablečných moučnících i čerstvě utržená jablka ze stromu v přírodní zahradě Centra Veronica. Tématiku doplňuje ovocnářská poradna, ochutnávka ovoce a prodej sazenic starých odrůd ovoce. 

 

Související