V USA započne výstavba největších bioreaktorů na světě na výrobu kultivovaného masa, které by mohly zásobovat desítky tisíc obchodů a restaurací.
V komunitním centru Nesedím, sousedím na pražském Břevnově vaří několik dobrovolníků obědy seniorům. Za dva měsíce už se z akce „V Pátek nejím sám“ stala oblíbená tradice.
Také máte pocit, že vaříte doma v podstatě stále totéž? O tom, jak tento stereotyp změnit, a přitom vařit chutně a levně, si povídáme s šéfkuchařem Zdeňkem Kubíčkem.
Konopí jako léčebná rostlina budoucnosti? Podle odborníka na povolené druhy léčebného konopí Lukáše Hurta se příznivcům blýská na lepší časy.
Nahlédnutí do kuchyní našich babiček bude spojené se sandtnerkou. Tak se říká Knize rozpočtů a kuchařských předpisů, kde je řada receptů na levná a rychlá jídla.
Jednou za čas si dovolíme i kalorickou bombu.
Snídaně je nejdůležitější jídlo dne, říkávaly už naše babičky říkaly. Stejně jako ostatní jídla by měla být i snídaně vyvážená, barevná a pestrá.
Jemná chuť, snadná příprava, krásný vzhled. To je výzva pro všechny, kteří chtějí pohostit své děti, kamarády a sami si také pochutnat.
V notoricky známém filmu se ptají, zda křidýlko nebo stehýnko. Vždycky mi to bylo divné, protože přece stehýnko je mnohem lepší!
Kedluben je jednou z nejstarších košťálovin. Pěstuje se celoročně na polích i ve sklenících, a dokud nejsou kedlubny zdřevnatělé, jsou lehce stravitelné.
Kedlubny jsou mimořádné nízkoenergetické, zároveň tělu dodají řadu vitamínů. Proto se vyplatí tuto zeleninu využít v kuchyni. Můžete připravit třeba krémovou polévku.
Velký zájem měli lidé o vyšetření kůže v sokolovské nemocnici. V rámci Evropského dne melanomu si mohli zájemci zkontrolovat mateřská znaménka.
V naší radioporadně se dozvíte, jaké životní funkce nám játra zajišťují, jak poznáme, že s našimi játry není něco v pořádku, jaká onemocnění je mohou postihnout.
Řada lidí přičítá některé bolesti, které se srdcem nesouvisí, právě jemu. Jiné naopak nenapadne, že jejich zdravotní problémy mohou s onemocněním srdce souviset.
25. května začal 14. ročník kampaně Týden štítné žlázy. Letos je prý zaměřená na komunikaci mezi lékařem a pacientem. Nejen o ní si povídáme s MUDr. Milenou Budíkovou.
V receptech našich babiček si připomeneme vynalézavost tehdejších hospodyň, které si dokázaly poradit i s nadúrodou hlávkového salátu.
Gyros si můžete dát, i když nejste v Řecku.
Proč pacienti často do ordinace přicházejí, až když jim ledviny selhávají? A také jak se dají nemoci ledvin léčit? Tyto a další otázky zodpoví lékařka Iveta Dudková.