Světový den boje proti vzteklině: Veterináři bez hranic ČR, o.p.s. opět v Česku

26. září 2013

„Zdravá zvířata, zdraví lidé“, pod tímto heslem již od roku 2009 pracuje česká obecně prospěšná společnost Veterináři bez hranic ČR (VSF-cz).

Stejně jako v předchozích letech i letos se členové a dobrovolníci VSF-cz připojí ke Světovému dni boje proti vzteklině, který je připomínán v desítkách zemí světa vždy 28. září. Vzteklina je fatální onemocnění, sdělné mezi zvířaty a lidmi, končící bez včasné lékařské pomoci vždy smrtí.

Letos poprvé i v Praze!

Již čtvrtým rokem tedy budou pracovníci VSF-cz a její dobrovolníci ve spolupráci s Armádou spásy, Nadějí, místními samosprávami a městskou policií očkovat psy, patřící lidem bez domova, proti vzteklině. Jako tradičně se tak stane v Ústí nad Labem (25. září), Brně (27. září) a Liberci (30. září). V letošním roce pak k těmto třem obvyklým městům přibude ještě Praha, kde očkování proběhne přesně v datu Světového dne boje proti vzteklině, tedy 28. září.

Kontaktními osobami pro jednotlivé destinace jsou:

Logo Světového dne boje proti vzteklině

MVDr. Václav Poživil, Ústí nad Labem, 602 723 881
MVDr. Jana Juránková, Brno, 777 102 311
MVDr. Kateřina Albrechtová, Praha, 776 890 848
MVDr. David Nejedlo, Liberec, 606 543 999

Již 7. října pak opět vyráží český tým veterinářů obecně prospěšné společnosti Veterináři bez hranic ČR očkovat psy, kočky a další domácí zvířata proti vzteklině do pasteveckých osad v okolí jezera Turkana a pohoří Kulal na severu Keni. Stejně jako při očkování v ČR je cílem mise vytvořit okolo rizikových komunit lidí bezpečnou bariéru naočkovaných zvířat, která zamezí přenosu této nebezpečné nákazy, šířící se z volně žijících populací zvířat, přes zvířata chovaná v lidské péči až na člověka.

Více viz www.vsf-cz.eu

autor: Veterináři bez hranic
Spustit audio