Trojská karta 2008

2. duben 2008

Tak jako loni a předloni mohou od dubna do září 2008 Pražané i tuzemští a zahraniční turisté navštívit tři významná pražská místa velmi výhodně!

Zoo Praha, Botanická zahrada Praha a Zámek Troja (spravovaný Galerií HMP) - tj. tři zařízení hlavního města Prahy sousedící v trojské lokalitě - pokračují v projektu zvýhodněné společné vstupenky, nazvané Trojská karta. Jednotlivá zařízení je přitom možné navštívit kdykoli během celé sezóny, od začátku dubna až do konce září, a to i v různé dny.

Trojská karta ve třech cenových variantách je již v prodeji v pokladnách zoologické zahrady, Botanické zahrady a Trojského zámku od začátku března 2008: dospělí 250,- Kč; děti 130,- Kč (od 6 do 15 let); rodina 650,- Kč (2 dospělí + 2 děti od 6 let).

Trojská karta 2008 představuje rovněž exkluzivní nabídku pro její držitele: vstup na bonusové akce organizované každou ze tří organizací v rámci programu; kromě toho pak i společný "Trojský den" v sobotu 7. června, pořádaný ve spolupráci s MČ Troja a Pražskou paroplavbou, kteří se stávají partnery Trojské karty.

Přehled bonusových akcí:

Zoo Praha: vstup zdarma na akce zaměřené na záchranu obojživelníků v rámci evropské kampaně "Žáby bijí na poplach" ve dnech 1. a 8. května - "žabí MayDay" a dne 24. 5. - "Den obojživelníků"

Botanická zahrada: v měsíci dubnu procházky s průvodcem, vedoucí přírodním areálem Trojské kotliny.

Zámek Troja: 21. června celodenní řetězec povídání a prohlídek, k němuž se mohou držitelé Trojské karty kdykoli připojit, zaměřený na historii zámku, významné umělecké sbírky a interaktivní dětský program Hledání Minotaura(10.00-18.00) v zámecké zahradě.

Trojský den, sobota 7. června: Den plný sportu a her! Držitelé Trojské karty 2008 budou mít zdarma též plavbu lodí z Rašínova nábřeží do Troje s Pražskou paroplavbou. S MČ Troja připraven bohatý program v prostoru trojské loděnice - rafting, lezecká stěna, aktivity zaměřené na táboření a pobyt v přírodě atd. Trojský den vyvrcholí podvečerním plesem masek v zámecké zahradě za doprovodu latinsko-amerických rytmů.

Podrobnější informace o Trojské kartě a doprovodných programech budou zveřejněny na www.trojskakarta.cz.

autor: tisková zpráva
Spustit audio