Pražská Regionální síť 6 chce divákům nabídnout nové programy

20. září 2018

Je to vůbec poprvé, kdy se v této síti objevily kromě lokální TV13 další stanice. Stávající program je v multiplexu dostupný ve standardním i vysokém rozlišení.

Regionální síť 6, o jejíž existenci pravděpodobně nemá řada Pražanů vůbec tušení, chystá rozšíření programové nabídky o nové televizní stanice. Ukazuje na to alespoň plánovaný krok provozovatele tohoto DVB-T multiplexu, který si nechal u Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) zaregistrovat programy Mňam TV a Mňau TV. Jediným kanálem, jenž doposud v této síti vysílal, je lokální TV13, a to nejen ve standardním, ale i vysokém rozlišení.

Regionální síť 6 využívá pro šíření svého signálu 21. kanál z lokality Praha – Butovice ve vertikální polarizaci. Souřadnice GPS ukazují v tomto případě na výškovou budovu, která se nachází vedle Úřadu městské části Praha 13. Výkon vysílače je sice pouhých 100 Wattů, nicméně díky jeho vhodnému umístění je možné signál zachytit nejen zde, ale i v odlehlejších částech hlavního města, například Jižní Město, Trója nebo dokonce Černý Most.

autor: lukpo
Spustit audio

Související