Na Radiožurnálu začíná předvolební vysílání, startuje se v Jesenici u Prahy

24. září 2018

Volby do obecních zastupitelstev se konají už 5. a 6. října. V pondělí 24. září v 17:00 tak na Radiožurnálu startuje série předvolebních rozhovorů ze čtyř českých měst.

„Začínáme v Jesenici u Prahy, která se přelidňuje, pokračujeme v Chanovicích, které se naopak vylidňují. Vracíme se ale i na místa, ze kterých jsme vysílali předvolební debaty před čtyřmi lety,“ říká šéf Centra zpravodajství Českého rozhlasu Jan Pokorný.

Kromě Jesenice a Chanovic tak bude Radiožurnál vysílat i z Teplic a Harrachova. „Chceme se podívat, co se tam za čtyři roky stalo, kdo jaké sliby splnil, a kdo naopak nesplnil,“ dodává Jan Pokorný. Veřejné debaty budeme vysílat také živě na webu a na našem Facebooku.

A předvolební vysílání Radiožurnálu bude samozřejmě pokračovat i poté. „Postupně budeme debatovat se všemi kandidáty na pražského primátora. Témat bude celá řada: jestli Praze chybí strategický plán rozvoje, co kandidáti říkají na výstavbu trasy metra B a podobně.“

Vše zajímavé z vysílání Českého rozhlasu najdete na stránkách, které se věnují senátním a komunálním volbám. V sobotu 6. října ve 14:00 se pak na Radiožurnálu otevře volební studio. Vše bude sledovat náš zpravodajský server iROZHLAS.

Předvolební vysílání Radiožurnálu, vždy od 17:00:

  • 24. září: diskuse v Jesenici u Prahy
  • 25. září: diskuse v Chanovicích
  • 26. září: diskuse v Harrachově
  • 27. září: diskuse v Teplicích
  • 1.–4. října: rozhovory s kandidáty na pražského primátora

V sobotu 6. října se na Radiožurnálu ve 14:00 otevírá předvolební studio.

autoři: Jiří Chum , als
Spustit audio

Související

Více o tématu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.