Mladá česká autorka napsala temný psychothriller s názvem Černooká

21. září 2018

Anna Musilová je mladá česká autorka, která píše pro periodika a nyní vydala svůj debutový román. Temným psychothrillerem Černooká zalistovala Mirka Nezvalová v pořadu Dámská jízda.

Kniha sklízí úspěchy. „Nečekejte pohádku na dobrou noc, ale temný a skvěle gradující příběh, který vás nelítostně přinutí přemýšlet,“ píše Theo Addair, autor bestselleru Muffin a čaj.

„Temný thriller, s jakým jsem se v české literatuře dosud nesetkala. Anna Musilová je bezpochyby nový talent!“ dodává knižní kritička Lucie Zelinková.

Kniha Nejsem mrtvá získala v roce 2017 cenu pro nejlepší thriller

Kniha Nejsem mrtvá, kterou napsala Anne Frasierová

Anne Frasierová je úspěšná autorka 25 knih, přeložených do více než 20 jazyků. Její thriller Nejsem mrtvá obdržel ocenění Thriller Writers Award za rok 2017 v kategorii nejlepší původní paperback. Knihou zalistovala Mirka Nezvalová v pořadu Dámská jízda.

Hlavní hrdinkou knihy je Viktorie, osmnáctiletá studentka, která žije zdánlivě normální život. Chodí na střední školu, řeší rozpory s kamarádkou a právě prožívá první lásku. Skutečnost je však jiná, než se na první pohled zdá.

Před lety zemřela Viktorii matka a ona se s tím dosud nevyrovnala. Jednoho dne spatří v zrcadle záhadnou dívku – přízrak s černýma očima, který jí začne podsouvat zvrácené myšlenky. Kdo je tahle nevypočitatelná Černooká? A dokáže ji Viktorie porazit?

Spustit audio

Související