Mistrovství světa v lyžování začíná v Zoo Liberec

11. únor 2009

Mistrovství světa v klasickém lyžování začne symbolicky v ZOO Liberec. Celý první týden konání libereckého šampionátu (16. - 20. 2.) se ponese v zoologické zahradě v duchu lyžařských sportovních her pro děti a studenty, a to každý den od 13 do 15 hodin.

Ti budou mít v tuto dobu vstup do zoo zdarma, pokud si s sebou na ramenou či v ruce přinesou lyže a na bundě přidělané libovolné číslo. Dvěma vrcholy pak budou křtiny samice takina čínského (úterý 17. 2.) a speciální večerní prohlídka (čtvrtek 19. 2.). Večerní prohlídku přitom ZOO zopakuje ještě následující pátek 27. 2. Při obou večerních prohlídkách bude ZOO v dolní části servírovat svařák a čaj zdarma všem návštěvníkům, kteří se u výdeje nápojů prokáží platnou vstupenkou do zahrady. Děti zase získají v průběhu trasy drobné dárky.

Program malého mistrovství v lyžování:

Pondělí 16. 2.: Od 13 do 15 hodin lyžařské hry v dolní části areálu ZOO mezi expozicí paviánů a dikobrazů. V jiných částech ZOO a v jiných časech není dovoleno v zahradě lyžovat ani připínat lyže! Děti, žáci ZŠ a studenti SŠ a VŠ budou mít vstup do ZOO v odpoledních hodinách zdarma, pokud si na ramenou či v ruce přinesou lyže a na bundě přidělané libovolné číslo. Dospělý doprovod platí běžné vstupné!

Úterý 17. 2.: Od 11 hodin křtiny samice takina čínského - hlavním kmotrem (kolektivním) bude kompletní reprezentační A tým žen České republiky v běžeckém lyžování, pozváni jsou rovněž další vzácní hosté, od 13 do 15 hodin lyžařské hry v dolní části areálu ZOO mezi expozicí paviánů a dikobrazů. V jiných částech ZOO a v jiných časech není dovoleno lyžovat ani připínat lyže! Děti, žáci ZŠ a studenti SŠ a VŠ budou mít vstup do ZOO v odpoledních hodinách zdarma, pokud si na ramenou či v ruce přinesou lyže a na bundě přidělané libovolné číslo. Dospělý doprovod platí běžné vstupné!

Středa 18. 2.: Od 13 do 15 hodin lyžařské hry v dolní části areálu ZOO mezi expozicí paviánů a dikobrazů. V jiných částech ZOO a v jiných časech není dovoleno lyžovat ani připínat lyže! Děti, žáci ZŠ a studenti SŠ a VŠ budou mít vstup do ZOO v odpoledních hodinách zdarma, pokud si na ramenou či v ruce přinesou lyže a na bundě přidělané libovolné číslo. Dospělý doprovod platí běžné vstupné!

Čtvrtek 19. 2.: Od 13 do 15 hodin lyžařské hry v dolní části areálu zoo mezi expozicí paviánů a dikobrazů. V jiných částech ZOO a v jiných časech není dovoleno lyžovat ani připínat lyže! Děti, žáci ZŠ a studenti SŠ a VŠ budou mít vstup do ZOO v odpoledních hodinách zdarma, pokud si na ramenou či v ruce přinesou lyže a na bundě přidělané libovolné číslo. Dospělý doprovod platí běžné vstupné! Od 17 do 19 hodin speciální večerní prohlídka - nasvícené pavilóny, koupání slonů, krmení lachtanů, ukázky přírodnin (kosti, kůže, lebky, brčka). Pro všechny návštěvníky, kteří se u bistra Gibon prokáží vstupenkou do ZOO, bude svařák nebo čaj zdarma!

Pátek 20. 2.: Od 13 do 15 hodin lyžařské hry v dolní části areálu ZOO mezi expozicí paviánů a dikobrazů. V jiných částech ZOO a v jiných časech není dovoleno lyžovat ani připínat lyže! Děti, žáci ZŠ a studenti SŠ a VŠ budou mít vstup do ZOO v odpoledních hodinách zdarma, pokud si na ramenou či v ruce přinesou lyže a na bundě přidělané libovolné číslo. Dospělý doprovod platí běžné vstupné!

Pátek 27. 2.: Od 17 do 19 hodin speciální večerní prohlídka - nasvícené pavilóny, koupání slonů, krmení lachtanů, ukázky přírodnin (kosti, kůže, lebky, brčka). Pro všechny návštěvníky, kteří se u bistra Gibon prokáží vstupenkou do ZOO, bude svařák nebo čaj zdarma!

Náhradní varianta pro případ, že by slezl sníh - koloběžky! V takovém případě si ale děti a studenti nenosí koloběžky vlastní, ale zapůjčí je sama zoo! Vstup zdarma zajišťuje pak pouze za číslo na hrudi.

autor: ZOO Liberec
Spustit audio