Léto v Zoo Ohrada

14. červenec 2006

Budete se během léta pohybovat v jižních Čechách v okolí Hluboké nad Vltavou? Pokud ano, tak určitě navštivte tamní zoo. Pro návštěvníky je přichystána celá řada letních novinek.

V letním divadélku probíhají Prázdninové dětské divadelní dny. Hrají Divadlo Kukadlo a Divadlo Vysmáto. Podrobný program najdou všichni zájemci na http://www.zoo-ohrada.cz.

Pravidelně probíhá komentované krmení některých atraktivních druhů zvířat, i tady je možné zjistit konkrétní údaje na výše uvedené webové adrese.

V květnu byly zpřístupněny další prostory pro veřejnost. V zázemí zoo se však stále staví. Před dokončením je nové Centrum ekologické výchovy, které se buduje za finanční pomoci Státního fondu životního prostředí a Jihočeského kraje. Střecha budovy bude pokryta suchomilnými rostlinami (jedná se prakticky celý objekt - viz. foto), především netřesky a rozchodníky.

Protože je na pokrytí potřeba alespoň 50 000 těchto rostlin, v zoo vyhlásili velkou netřeskovou soutěž, která probíhá po celé letní prázdniny. Kdyby každý letní návštěvník zoo přinesl jednu rostlinku, bude jich dostatečný počet na celou střechu.

Přijďte se podívat a nezapomeňte přinést netřesk nebo rozchodník v kelímku, označeném vaším jménem a adresou. Budete zařazeni do slosování. Pro výherce jsou v zoo připraveny drobné odměny a pozvánka na "Den otevřených dveří" s prohlídkou ještě neotevřených prostor.

autor: Zuzana Štětková
Spustit audio