Letní scéna Divadla Ungelt

14. červen 2010

Divadlo Ungelt otevírá každoročně na Hradčanech svou Letní scénu. Letos kromě zavedených titulů přináší i celosvětovou premiéru hry Origami, kterou režíroval sám autor – mladý španělský dramatik Carlos Be.

Ungelt neboli Týnský dvůr byl od 11. století opevněným kupeckým dvorem. Románské základy můžete vidět i v klubu divadla, které se nachází ve sklepení jednoho z domů. Je to komorní divadlo pouze pro stovku diváků. I repertoár je tedy komorní a na jevišti uvidíte tak dva až čtyři herce.

Svou Letní scénu otevírá Divadlo Ungelt na hradčanském Novém Světě už pošesté. S nápadem udělat jednomu z nejmenších pražských divadel letní scénu přišel úplně náhodou ředitel Milan Hein, když se podíval jednou doma z okna. Přesto je ale nutné zdůraznit, že Letní scéna není a nechce být turistickou záležitostí, i když by se mohlo zdát, že lokalita, v níž se nachází, k tomu skoro vybízí.

Stejně jako každý rok zařazuje Letní scéna na program hry, které se v Ungeltu dočkaly velkého úspěchu, i úplné novinky. Mezi zavedená představení tak patří Láskou posedlí Sama Sheparda, Jeffreymu je šoufl Keitha Waterhouse nebo slavná hra Williama Douglase Homea Ledňáček, kterou Ungelt uvedl předloni v české premiéře. Všechna tato i nová představení jsou pak přehlídkou velkých hereckých jmen.
Velkou zvědavost vzbuzuje především novinka z pera španělského autora Carlose Be Origami. Ungelt ji uvádí v celosvětové premiéře. Mladý, ve Španělsku přesto už velmi uznávaný autor si pak přijel do Prahy své dílo dokonce sám zrežírovat.

02075677.jpeg

Letní scéna uvádí jedno představení každý den až do 20. srpna. Pro více informací navštivte stránky www.divadloungelt.cz.

Spustit audio