Kryštof překonal dalších 900 kilometrů (pondělí 25. října 1999)

25. říjen 1999

K více než devíti stům kilometrů, které uletěl od pondělního rána do čtvrtka večer, si u Kryštofa můžeme připsat dalších téměř devět set kilometrů, které nad Mauritánii překonal za pátek, sobotu a neděli. Zatímco počátkem minulého týdne mířil mírně k východu, o víkendu už nabral jasně jihozápadní směr. Když jsem se ale díval, co ho mohlo přimět k tomu, aby nad Afrikou opisoval ohromný oblouk, na nic rozumného jsem nekápnul. (Přesný průběh jeho tahu a vzdálenosti, které uletěl v jednotlivých dnech, najdete na serveru Čápi on line.)

mapa

Konečně se objevily i nové souřadnice u Václava. Stále je v jižní Itálii. Franta Pojer si myslí, že přes Saharu už nepoletí a zůstane v Itálii nebo popoletí "jen" do Tuniska. Já bych na to nesázel; pořád jsem přesvědčen, že by mohl doletět do subsaharské Afriky. (Pochopitelně první, co jsem udělal, bylo to, že jsem se podíval na Václavovy senzory pohybu: je v pořádku.)

V pátek jsme v Lokti nad Ohří zahájili výstavu Khalilových afrických fotografií. Myslím, že vypadá velmi dobře a na tomto místě bych rád poděkoval lidem z První kulturní loketské společnosti. Bez nich by výstava nejen nebyla taková, jaká je, ale nebyla by vůbec.

autor: Miroslav Bobek
Spustit audio