Diakonie ČCE hledá dobrovolníky pro pomoc při odstraňování následků povodní a pro koordinační centrum

24. září 2010

Diakonie Českobratrské církve evangelické pověřená Komisí humanitární pomoci ČCE organizuje pomoc dobrovolníků v souvislosti se současnými jarními záplavami.

Hledá dobrovolníky pro pomoc s úklidovými a dalšími pracemi při odstraňování následků povodní. Očekává se, že první pracovní skupiny nastoupí nejdříve během víkendu 8.-9. dubna (konkrétnější datum se bude odvíjet od rychlosti opadu vody ze zatopených oblastí).

Požadovaný minimální věk je 18 let.

Ubytování dobrovolníků bude zajištěno na základnách (střediska Diakonie ČCE, farní sbory ČCE), kde bude k dispozici také strava a potřebné hygienické zázemí. Diakonie nezajišťuje pojištění ani nemůže nést rizika spojená s prací.

Pracovní skupiny se budou na jednotlivých základnách střídat v týdenních intervalech (očekává se, že pomoc bude probíhat nejméně několik týdnů).

Po přihlášení dostanete podrobnou informaci ohledně potřebného vybavení a místa nástupu. Studentům může Diakonie poskytnout oficiální úřední dopis, který usnadní jejich uvolnění z vyučování. Zaměstnaným dobrovolníkům Diakonie může pomoci tím, že kontaktuje zaměstnavatele s žádostí o uvolnění za podmínek, které umožňuje zákoník práce.

Kromě dobrovolníků na práci v terénu Diakonie hledá ihned dobrovolníky pro koordinační centrum, které bude sídlit na ústředí Diakonie ČCE (Belgická 22, Praha 2 - Vinohrady). Pro mimopražské zájemce může nabídnou ubytování ve služebním bytě Diakonie ČCE.

Úkolem centra bude zejména nábor dobrovolníků a komunikace s pracovníky v terénu.

Koordinační centrum bude v provozu každý den od 8:00 do 21:00 hodin. Proto je zapotřebí více lidí, aby mohlo docházet k pravidelnému střídání.

Zájemce o tuto formu pomoci Diakonie prosí o upřesnění časových možností (bylo by dobré, aby jste zde mohli být alespoň několik dní za sebou).

Pište či volejte na níže uvedené kontakty. V případě, že můžete pomoci, pošlete laskavě vyplněný dotazník, který naleznete v příloze, na adresu:

Povodňové koordinační centrum Diakonie ČCE
Belgická 22, Praha 2 - Vinohrady
E-mail: povodne@diakoniecce.cz
Tel.: 242 487 816
242 487 821
242 487 829
242 487 831

Spustit audio