Aquacentrum v Hradci Králové má pro návštěvníky připraveny novinky. Jaké?

22. září 2018 09:48

V hradeckém aquacentru, které je součástí Městských lázní, dnes po opravách a třítýdenní odstávce zahajují provoz. Ještě minulý týden bylo místo vody v bazénech lešení a na něm stavbaři v montérkách. Teď už je ale vše připraveno na novou sezónu, jak zjistila při napouštění a posledních přípravách reportérka Lucie Peterková.

Nová LED světla v novém stropě, zmodernizovaný bar i vstupní chodba do sauny. To jsou změny, které ode dneška čekají na návštěvníky královéhradeckého Aquacentra.

S provozním mostrem vodního areálu Městských lázní Hradec Králové Zdeňkem Kordou jsme vstoupili do prostor aquacentra. Co se tady všechno změnilo?

Dělali jsme kompletní rekonstrukci stropu bazénové haly. To znamená veškeré podhledy, které jsou vidět a přitom se také předělávala světla. A vyměňovalo se vyústění vzduchotechniky. Sestavit lešení je tady poměrně složité, kvůli bazénové vaně. Lešení tak muselo jít ze dna bazénu kompletně až ke stropu,“ říká Zdeněk Korda.

Návštěvníky hradeckého Aquacentra čekají novinky

Poznají stavební úpravy i návštěvníci aquacentra? „Myslím si, že určitě. Pravidelní návštěvníci si již určitě všimli, že ten strop už potřeboval opravit. Už byl starý a zašlý a nějaké průsaky už tam byly. Takže bylo potřeba to vyměnit. Na první pohled je teď vidět, jak strop prokouknul a s ním i celá bazénová hala.“

Jaké další novinky na příchozí čekají? „Předělávali jsme také náš bar u vody. Dříve tam bylo rákosové zastění, teď jsme použili textilní plachty a celý bar situujeme do modernějšího hávu. Přibyly i světelné panely.“

Návštěvníky hradeckého Aquacentra čekají novinky

Teď se jdeme podívat i do nově opravených prostor sauny. „U vstupu do sauny máme kompletní nové obložení stěn kamenem. To jistě návštěvníci také poznají na první pohled,“ usmívá se Zdeněk Korda.

Když tady byla ta oranžová malba, tak když přišel první člověk s mokrou hlavou, tak tam byly hned fleky. A když přišla žena s nabarvenou hlavou, tak teprve. Tak tam potom dali nástěnku, ale to nebylo vůbec hezké,“ komentuje proměnu hlavní chodby v sauně Jana Szalacsiová, hlavní lázeňská Městských lázní Hradec Králové.

Návštěvníky hradeckého Aquacentra čekají novinky

A když se půjdeme podívat ještě kousek dál, tak tady máme novou atrakci. Protože se předělávala kompletně i odpočinková místnost, tak jsme tam přidali vodopád na skle, který má dotvářet relaxační atmosféru v sauně,“ uzavírá Zdeněk Korda s tím, že na první návštěvníky čekají už dnes od 10:00 hodin.

autoři: Lucie Peterková , baj
Spustit audio