Porota obvinila Jacksona v deseti bodech

Americký popový zpěvák byl u soudu v kalifornské Santa Marii obviněn ze sexuálního zneužívání dítěte, z pokusu o únos dítěte, z podání omamných prostředků a ze spiknutí. Verdikt velké poroty znamená další krok ke konání vlastního procesu. Jackson se cítí ve všech bodech obžaloby nevinen.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Michael Jackson

Michael Jackson | Zdroj: ČTK

Deset bodů obžaloby velké poroty nahrazuje sedm předcházejících, s nimiž přišel v lednu žalobce. V obou případech však obsahují obvinění ze sexuálního zneužívání dítěte a Jacksonovi hrozí v případě odsouzení desítky let vězení.

Jackson vstupuje do další fáze procesu s novým týmem právníků. Po pěti měsících vystřídal známé advokáty Marka Geragose a Benjamina Brafmana advokát Thomas Mesereau, který se má podle Jacksona věnovat jeho případu na plný úvazek.

Další soudní stání by se mělo konat podle amerických médií 28. května. Soud se odehrává v kalifornském městečku Santa Maria u Jacksonova ranče Neverland.

Michael Jackson byl vyšetřován kvůli zneužívání třináctiletého chlapce už v roce 1993. Tehdy se ale finančně vyrovnal s rodinou oběti a vyhnul se tak obvinění.

Jitka Malá, Martin Hromádka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme